Başkentte FETÖ/PDY operasyonu

- Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzelenen operasyonda, FETÖ/PDY terör örgütüne finansman sağladıkları gerekçesiyle aralarında bir öğretim görevlisi ile öğretmenlerin bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Başkentte FETÖ/PDY operasyonu

ANKARA (AA) - Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansman sağladıkları gerekçesiyle aralarında bir öğretim görevlisi ile öğretmenlerin bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, hakkında gözaltı kararı alınan 16 kişinin "himmet" adı altında topladıkları paraların, Bank Asya aracılığı ile yurt dışında FETÖ/PDY'nin finansman sağladığı bir derneğe aktarıldığının tespiti üzerine operasyon başlatıldı.

Aralarında bir öğretim görevlisi, Sincan müftülüğünde vaiz olarak görevli bir personel ile cemaat okulları ve Samanyolu kolejinde öğretmen olarak görev yapan şahısların ikametlerine sabah saatlerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, 8'i kadın, 6'sı erkek 14 kişi gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan bir erkek ve bir kadın ise aranıyor.

Şüphelilerin, yaklaşık 3.5 milyon lirayı "himmet" adı altında FETÖ/PDY'ye ulaştırdıkları kaydedildi.

Yorumlar