Başkentte, asistan hekimler çalışma şartlarını protesto etti

ANKARA (AA) - Asistan hekimler, fazla nöbet süreleri ve çalışma saatlerinde yaşadıkları sorunları protesto etti. Asistan hekim Pınar İçel, Hacettepe...

Google Haberlere Abone ol
Başkentte, asistan hekimler çalışma şartlarını protesto etti

ANKARA (AA) - Asistan hekimler, fazla nöbet süreleri ve çalışma saatlerinde yaşadıkları sorunları protesto etti.

Asistan hekim Pınar İçel, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi önünde toplanan Türk Tabipleri Birliği Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu üyeleri adına yaptığı açıklamada, yasal ve akademik unvanlarının tıpta uzmanlık öğrencisi veya araştırma görevlisi hekim olduğunu ancak hastanelerde hizmet açığını kapatan hekimler olarak görev yaptıklarını söyledi.

Toplam 515 asistan hekimin katılımıyla Tıpta Uzmanlık Eğitimi Anketi düzenlediklerini belirten İçel, anket sonuçlarına göre asistan hekimlerin var olan yasal haklarını kullanamadığını öne sürdü.

Ankete katılan asistan hekimlere, "Uzmanlık eğitimini yeterli buluyor musunuz?" sorusunun yöneltildiğini ifade eden İçel, katılımcıların yüzde 55'inin "hayır" cevabı verdiğini aktardı.

İçel, ankete katılan asistanların yüzde 53'ünün gün aşırı nöbet tuttuğu, yüzde 93'ünün mobinge maruz kaldığı, yüzde 81'inin de sağlıksız koşullarda çalıştığı yönünde cevaplar verdiğini aktararak asistan hekimlerin nöbet sürelerinin ve çalışma koşullarının düzenlenmesini talep ettiklerini kaydetti.

Yorumlar