Başkanlık sistemiyle ilgili son ANKET

Başkanlık sistemi getirmesi beklenen referandumla ilgili yapılan anketten yüzde 62 'Evet' çıktı

Google Haberlere Abone ol
Başkanlık sistemiyle ilgili son ANKET

Sonhaberler | Haber Merkezi

ORC referandum oy tercihlerinin partilere ve bölgelere göre dağılımını belirledi. Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı sistemine yönelik referandum heyecanı başladı. İnsanlar "Evet" ya da "Hayır" şeklindeki tercihlerini şimdiden ifade ediyor. Bu arada iktidar ve muhalefet ilerleyen günlerde sahaya inerek vatandaşları ikna etmeye çalışacak.

ORC Araştırma şirketi 36 İlde 10-11 Ocak tarihleri arasında toplam 2340 kişi ile ‘‘CATI-Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi’’ yöntemiyle seçmenlerin nabzını tuttu. Araştırma 3 bölümden oluşuyor. İlk olarak referandumdaki tercihler, daha sonra partilere göre dağılımı ve ortaya çıkan rakamların bölgelere göre dağılımı grafiklerle gösteriliyor.

Yorumlar

ZEKI MURAT UZUN NE KADARDA İÇİMDEN HAYIR DESEMDE EVET OYU ATACAK GİBİ GÖRÜYORUM KENDİMİ..
Kıbrıslı Kıbrısta elden gidiyor, yeni türkiye nedense hep bize kaybettiriyor :( hayır lütfen hayır
Mhpli hayır hayır hayır dolar 4 lira olmuş ekonomi batıyo hayla başkanlık
Ahmethikmet yaman Ak Parti enson seçimde sadece 44 ilde yüzde 50nin üzerinde oy aldı buraya MHP nin iç Anadolu karedeniz seçmeni yüzde 90 sanı evet der yer bölgelerde yarı yarıya der güney dogu dogu Anadolu'daki hdp korkan seçmenden artık kormadına göre bu seçim yüzde 67 evet çıkar merak etmeyin
hayıcılarmorarmyayabaşladanızgen arkadaşın biri de muhaliflerin %100 hayır ken %50-50 iyi iş demiş. arkadaş 12 seçim kayedince eziklikten tabloları da analiz edemiyorlar.. yahu bi daha bak mhp seçmenin %50 si evetçi bu seçi,me kadar %75-80 olur. son 1000 yılın lideri de %65-70 le başkan olur. siz de herzamn ki gibi hasedinizde tırnaklarnızı yersiniz..