Başkan Tuna, metrodaki kaza yerinde incelemede bulundu

- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna: "Ulaşımı pazartesi gününe yetiştirmeye gayret ediyorlar. Raylardaki hasarların tamiratının ne kadar süreceğini, vagonlar kalktıktan sonra göreceğiz. Bunun neticesinde ne kadar sürede bu tamiratın yapılacağı da ortaya çıkmış olacak. Temennimiz, az hasar çıkmış olması" - "Normal yolcu taşımacılığı sırasında böyle bir şey olması mümkün değil. Otomotiv olarak onların birbirine yaklaşması sınırlı. Burada deneme seferlerinde bir ihmalden dolayı bir kaza olmuş"

Google Haberlere Abone ol
Başkan Tuna, metrodaki kaza yerinde incelemede bulundu

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, iki metro treninin, Ulus makas bölgesinde yaptığı kazaya ilişkin, "Ulaşımı pazartesi gününe yetiştirmeye gayret ediyorlar. Raylardaki hasarların tamiratının ne kadar süreceğini, vagonlar kalktıktan sonra göreceğiz. Bunun neticesinde ne kadar sürede bu tamiratın yapılacağı da ortaya çıkmış olacak. Temennimiz, az hasar çıkmış olması." dedi.

Başkan Tuna, kazanın meydana geldiği Ulus makasa gelerek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

İncelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Tuna, böyle bir kazada can kaybı ve yaralı bulunmamasının teselli olduğunu söyledi.

Metronun normal seferine dönmesi için çaba gösterdiklerini belirten Tuna, "Hasar biraz büyük. En az iki gün sıkıntı var. Daha incelemeler devam ediyor. İncelemelerin neticesinde iki günden fazla bir süreye de etki edebilir. Onu da otobüs seferlerimizle takviye edeceğiz." diye konuştu.

Mustafa Tuna, çalışmaların devam ettiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Ulaşımı pazartesi gününe yetiştirmeye gayret ediyorlar. Daha raylardaki hasarların tamiratının ne kadar süreceğini vagonlar kalktıktan sonra göreceğiz. Bunun neticesinde ne kadar sürede bu tamiratın yapılacağı da ortaya çıkmış olacak. Temennimiz az hasar çıkmış olması."

Bir basın mensubunun "Normal yolcu taşımacılığı sırasında böyle bir şey olması mümkün mü?" sorusuna Tuna, "Normal yolcu taşımacılığı sırasında böyle bir şey olması mümkün değil. Otomotiv olarak onların birbirine yaklaşması sınırlı. Burada deneme seferlerinde bir ihmalden dolayı kaza olmuş." cevabını verdi.

Otobüslerle ek seferler yapılacağını ifade eden Tuna, vatandaşların taşımacılıktaki sıkıntılardan asgari etkilenmesi için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Başkentte, hat bakımı amaçlı çalışan iki metro treninin, Ulus makas bölgesinde bu sabah erken saatlerde kaza yapması sonucu Kızılay-Batıkent yönünde seferlere ara verildi.

Yorumlar