Başkan Erdoğan heykelinin yapılmasını istemedi

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın heykelini yapmak için muvafakat isteyen Bolu Belediyesine, heykel yerine ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunulmasının yerinde olacağını iletti

Google Haberlere Abone ol
Başkan Erdoğan heykelinin yapılmasını istemedi

Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın heykelini yapmak için muvafakat isteyen Bolu Belediyesine, heykel yerine ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunulmasının yerinde olacağı yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı imzasıyla gönderilen cevap yazısında, Bolu'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın heykelinin yapılmasına yönelik Belediye tarafından muvafakat talep edildiği hatırlatıldı.

Yazıda, şu ifadelere yer verildi:

"Konu Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edilmiş olup, Sayın Cumhurbaşkanımız devlet adamlarının heykelleriyle değil hizmetleriyle anılması gerektiği hususuna vurgu yaparak heykelinin yapımına muvafakatlerinin bulunmadığını ve yapılması düşünülen heykel masrafı tutarında ihtiyaç sahibi Bolulu vatandaşlarımıza yardım yapılmasının daha yerinde olacağını tensip buyurmuşlardır."

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhurbaşkanlığından gelen yanıtı sosyal medya hesabından paylaştı. Özcan, "Bugün cevap geldi. Sayın Cumhurbaşkanı heykelini dikmemize izin vermedi. Parasını yoksullara dağıtmamızı tavsiye etmiş. Biz de bu tavsiyeye uygun olarak her zaman yaptığımız gibi adaletli bir şekilde Hz. Peygamber'imizin buyurduğu gibi, sağ elin verdiğini sol el görmeden ihtiyaç sahiplerimize yardımcı olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

MUVAFAKAT TALEBİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kazanması halinde Bolu'nun en görünür yerine heykelini dikeceğini ifade etmiş, seçimden sonra da sosyal medya hesabından bu konuda muvafakat talebini içeren yazıyı paylaşmıştı.

Özcan'ın Cumhurbaşkanlığına gönderdiği yazıda, "Sayın Cumhurbaşkanım, seçim öncesinde seçimi kazanmanız halinde Bolu'ya heykelinizi dikme sözü vermiştim. Bu kapsamda yaşayan birinin heykelinin dikilmesi için kişiden muvafakat alınması gerektiği ortaya çıkmıştır. Sözümü yerine getirebilmem için, heykelinizin yapımı konusunda sizden muvafakat talep etmekteyim. Saygılarımla arz ederim." ifadeleri yer almıştı.

Yorumlar

İbadullah Reis yine oyunu bozdu. Heykel mafyası kaybetti.
Memleket heykele harcanmış. Malatya'daki İnönü heykeli için Vilayet (Valilik) Bütçesinden o zamanki rakamla 300.000 lira tahsis edilmiş. Bir de vatandaştan toplanan paralar var. Tabi bu paranın bugün neye tekabül ettiğini merak ettiniz. O zaman asgari üçret 96 Kuruş olduğuna göre varın siz hesap edin bu paranın bugün neye tekabül ettiğini.
Okuyucu Aşağıdaki linkte heykelciliğin para kaynakları ile ilgili ilginç bir yazı var. Özetle Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın heykelinin yapılmasını reddetmesi eskiden yapılmış heykelleri ve yüzlerce anıt heykellerin yapılması konusunu tekrar gündeme getirmiştir. Millet aç susuz savaştan çıkmış devletin kaynakları meğer heykellere harcanmış. Valilik bütçesi ve vakıfların parasıyla heykel yapılması bugünkü mantıkla anlaşılmamaktadır. https://www.dunyabulteni.net/kultur-sanat/turkiyedeki-heykellerin-finans-kaynaklari-ve-afyonkarahisar-anitinin-hikayesi-h462528.html