Başbakan'dan Edirne'ye metro müjdesi

Edirne'de düzenlenen mitingde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Edirne'ye metro yapılacağı sözünü verdi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan'dan Edirne'ye metro müjdesi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, devlet değil, hükümet sistemini değiştireceklerini belirterek, "Çünkü kafa karıştıranlar var. Devlet sistemi denilince akla ne geliyor? Padişahlık, monarşi, meşrutiyet, cumhuriyet." dedi.

Başbakan Yıldırım, partisince Edirne İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Edirne ile gurur duyduklarını, kentin medarı iftiharları olduğunu söyledi.

Osmanlı'nın başkentliğini yapan Edirne'nin Fatih Sultan Mehmet Han'ın doğduğu şehir olduğunu anlatan Yıldırım, bugün İstanbul Fatihi, Fatih Sultan Mehmet'in aynı zamanda doğum yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

"Allah mekanlarını cennet eylesin. Onların bu topraklar için, bu millet için yaptıkları hizmetler çok büyük." diyen Yıldırım, Edirne'nin aynı zamanda Mimar Sinan'ın da donattığı, imar ettiği şehir olduğunu vurguladı.

Başbakan Yıldırım, "Akif, vatan şairi ne diyor? 'Sen İslam'ın çelik gibi sağlam surusun Edirne/ Sen şarkın mağrur yüzüsün/ Sen Osmanlı'nın ikinci şahlanışı, dünyanın en bereketli şehrisin Edirne/ Sen doğunun demir kilidisin Edirne.' Rabbim Edirne'yi muhafaza eylesin. Bu vesileyle vatan şahitlerini, Edirneli şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla rahmetle yad ediyorum. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Allah onlardan razı olsun." diye konuştu.

Yıldırım, 17 gün sonra 16 Nisan'daki halk oylamasında sandığa gidilerek, ülke, millet ve gelecek için önemli bir karar vereceklerini vurgulayarak, "Edirne hazır mı? Edirne ne diyor? Edirne kararını çoktan vermiş. Karar 'evet' istikamet; cumhuriyetin 100. yılı, Gazi Mustafa Kemal'in, Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesi." ifadelerini kullandı.

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım, 16 Nisan'da hükümet sistemini değiştirerek, daha gelişmiş bir sistemi hayata geçireceklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Dikkat edin Edirneliler. Bakın devlet sistemi demiyorum, hükümet sistemini değiştireceğiz. Çünkü kafa karıştıranlar var. Devlet sistemi denilince akla ne geliyor? Padişahlık, monarşi, meşrutiyet, cumhuriyet. Biz 29 Ekim 1923'te İstiklal harbimizden başarıyla çıktık, zaferle çıktık. Devlet sistemimizin adını koyduk. Nedir? Cumhuriyet. Cumhuriyet 1923'te kuruldu ve bugünlere geldi. Cumhuriyeti cumhurundur, hepimizindir. Onu birlikte kurduk, birlikte yaşatıyoruz, yaşatmaya da devam edeceğiz. Bak Edirne'den ilan ediyorum. Cumhuriyete el uzatanlar, laf söyleyenler en önce Edirnelileri karşısında bulur. Milleti karşısında bulur."

Yıldırım, 15 Temmuz akşamında asker kılığına girmiş alçak teröristlerin, her şeyden önce herkesin en büyük ve ortak değeri olan cumhuriyete saldırdıklarını vurgulayarak, önceki darbelerdeki gibi hedefin cumhuriyet ve Meclis olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Ama bu sefer millet onlara boyun eğmedi, pabuç bırakmadı ve cumhuriyeti korudu. Bu millet korudu, siz meydanlara koştunuz. Millet, cumhuriyetin temsilcisi Cumhurbaşkanı'na, Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktı. Başbakanı'na sahip çıktı, hükümetine sahip çıktı, daha da ötesi Meclis'e sahip çıktınız. Türkiye Büyük Millet Meclisine sahip çıktı. Kim rejimi değiştirmek isterse, cumhuriyeti değiştirmek isterse karşısında milleti bulur. Buna hiç tereddüt yok. Kim rejime el uzatırsa 15 Temmuz'da kahramanlık destanı yazan bu milleti karşısında bulur. Tekrar ediyorum, bu bir hükümet sistemi değişimidir."

Yorumlar