Başbakan Yıldırım'dan Deniz Yücel eleştirilerine cevap

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin Deniz Yücel'i serbest bırakmasına yönelik eleştirilere tepki göstererek, "Maalesef PKK’lılar burada aktif rol oynuyorlar. İlişkileri müspet yönde etkileyecek bu durumu bozmak, baltalamak için gayret ediyorlar. Almanya ile Türkiye arasında bu adamdan başka bir mesele yok mu yani? Bu kadar basite indirgenecek bir ilişki değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım'dan Deniz Yücel eleştirilerine cevap

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yıldırım'ın değindiği konular arasında Alman vatandaşı Deniz Yücel'in bırakma şekline getirilen eleştiriler de vardı.

Başbakan Yıldırım konuya ilişkin şunları söyledi: Erzincan’da Almanya’nın ARD Televizyonu’na mülakat verdim. “Türkiye hukuk devleti, hukuk devletinde de bu işler hukukçuların, yargının işi. Bizim onların işine karışmamız yanlış olur” dedim. “Her duruşma bir ümittir” dedim, hukuken işleyecek süreci anlattım. Bu tezviratları, hükümetler arasındaki ilişkilerin iyi yönde gelişmesinden rahatsız olan çevreler yapıyorlar. Medya, birtakım sol siyaset üzerinden, sivil toplum örgütleri üzerinden, maalesef PKK’lılar burada aktif rol oynuyorlar. İlişkileri müspet yönde etkileyecek bu durumu bozmak, baltalamak için gayret ediyorlar. Almanya ile Türkiye arasında bu adamdan başka bir mesele yok mu yani? Bu kadar basite indirgenecek bir ilişki değil.

DİĞER TUTUKLULAR

Biz bir 15 Temmuz yaşamışız. 40 yıldır beka mücadelesi veriyoruz. Bütün bunlar ortada iken birçoğunda asıl meselenin gazetecilik olmadığını hepimiz biliyoruz. İnsanlar fikirlerini söyler, eleştirilerini de yapar. En keskin şekilde yapanları da görüyoruz. Bunlara herhangi bir şey oluyor mu? Olmuyor ama siz gidip terör örgütü ile haşır neşir olursanız, terör örgütünü cesaretlendirecek, ona lojistik destek faaliyetlerine girerseniz, bu gazetecilik değil. Bu başka bir şey. Terör örgütlerinin finans, kamuoyu oluşturma, silah ve lojistik ayağı var. Bunlar bizim durumumuza özel. Durumumuz Almanya değil. Almanya bir terör örgütü ile mücadele ediyor mu? NSU davası ne oldu? Tutuklu kimse kalmadı. Dolayısıyla ülkemize haksızlık etmeyelim.

MİT-BND İLİŞKİLERİ

“İstihbarat örgütleri arasında bilgi değişimi hep var ama bazı zamanlarda fazla, bazı zamanlarda az olur. Polis, istihbarat, asker ve diğer kurumlar arasında bunun kesilmesi söz konusu değil. Ne zaman olur? Diplomatik ilişkileri kesersen. İçişleri Bakanlığı’nda heyetler karşılıklı gidip geliyor; ‘Nasıl işbirliği geliştiririz?’ diye. İstihbarat örgütleri de bakanlıklarımızın da faaliyetleri devam ediyor.”

Yorumlar

ahmet iyide bunu merkele söyliyeceksin kaldıki Merkel dündarı fetö pkk lıları verdimi,ki sen yüceli veriyorsun yanlışlık var