Başbakan Yıldırım, sanayi esnafı ile buluştu

- Başbakan Yıldırım: (4) -"(CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun erken seçimle ilgili açıklamaları) Olmayacak, doğru. Çünkü inanıyoruz ki 'evet' çıkacak, yolumuza devam edeceğiz, zaman kaybetmeyeceğiz" - "Hani 'Türkiye ekonomisi kötüye gidiyor', 'Türkiye'nin notu düştü', 'Türkiye mahvoldu' diyenler? 16 Nisan'dan sonra Türkiye şaha kalkacak, bak bu kadar açık söylüyorum. Ekonomisi, demokrasisi, kalkınmasıyla şaha kalkacak. Çünkü Türkiye ayak bağlarından kurtuluyor. Türkiye artık engelli koşudan, engelsiz koşuya geçiyor"

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım, sanayi esnafı ile buluştu

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken seçim olmayacağı yönündeki açıklamalarıyla ilgili, "Olmayacak, doğru. Çünkü inanıyoruz ki 'evet' çıkacak, yolumuza devam edeceğiz, zaman kaybetmeyeceğiz." dedi.

Yıldırım, İvedik Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonunda sanayi esnafı ve iş adamlarıyla bir araya geldi.

Bazı çevrelerin Türkiye'nin 15 Temmuz'dan sonra tepetaklak olacağını iddia ettiğini belirten Yıldırım, şunları dile getirdi:

"Türkiye her şeye rağmen 2,9 büyüdü, her türlü olumsuzluğa rağmen. Türkiye'nin milli geliri 300 milyar lira arttı. Eğer 90'lı yıllar gibi 2000'li yıllar gibi tek parti iktidarı olsaydı bugün Türkiye üç kat büyümeyecekti beş kat büyüyecekti. Milli gelir 20 bin dolar olacaktı. Kore, 1987'de başkanlık sistemine geçiyor. Türkiye'de o kişi başı milli gelir bin 706 dolar, Kore'de 3 bin 200 dolar. Bugün ne? Türkiye 11 bin dolar, Kore 30 bin dolar. İşte fark bu. Niye 87'den beri altı tane hükümet değişmiş. Bizde ise 20'den fazla. Hükümetin göreve gelip gitmesine bir buçuk yıl bile düşmüyor. Allah'tan 2002'den beri AK Parti var da biraz toparladık. Yoksa yanmıştı memleket. Kardeşim bu sistem yürümüyor."

- "Dervişin fikri ne ise zikri de odur"

Mevcut sistemde başbakan, cumhurbaşkanı olmak üzere iki tane güçlü iradenin olduğunu belirten Yıldırım, Ahmet Necdet Sezer ile Bülent Ecevit arasında yaşanan "anayasa kitapçığı fırlatılması" olayının bedelini milletin ödediğini bildirdi.

Başbakan Yıldırım, "23 banka gitti. Bir gecede Türkiye yüzde 26 fakirleşti. Ana para ve faiz dahil 638 milyar lira ödedik. Bunu ödemezsek ne yapardık. Milli gelirimizin dörtte biri kadar. Yani kişi başı milli gelir dörtte biri daha olacaktı. Bu da ne demektir 15 bin dolar olacaktı, 2011'e kadar bu paraları ödedik. Yazık günah değil mi bu ülkeye. Birisinin bir anayasa fırlatmasıyla bu oldu." diye konuştu.

Yıldırım, CHP'li bir milletvekilinin geçmişte seçilme 18'e indiren kanun teklifi verdiğini anımsatarak, aynı CHP'nin bugün anayasa değişikliği paketinde yer alan 18 yaşında seçilme maddesine karşı çıktığına dikkati çekti.

Kılıçdaroğlu'nun seçilme yaşının 18'e düşürülmesinin ardından hükümettekilerin akrabalarını milletvekili seçtireceği yönündeki iddialarına da tepki gösteren Yıldırım, "Dervişin fikri ne ise zikri de odur. SSK Genel Müdürlüğün döneminde 14 aylık torununu sigortalı yapan ben miydim? Sen bunları konuşacak en son kişisin. Kusura bakma. Bizim 14 yıllık sicilimiz ortada. Kimin siyasette nerede olduğu belli." dedi.

- "Sürekli büyüme, sürekli kalkınma, sürekli güçlü iktidar"

Başbakan Yıldırım, hükümet olarak sağladıkları KOBİ kredilerinden şimdiye kadar 117 bin 802 işletmenin faydalandığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Ödenen para 3 milyar lira. Kredisi hazır çıkmış, tahakkuku yapılmış sayı 102 bin 137. İşlemde olanlar da devam ediyor. Yani şu anda 220 bin küçük esnafımız kredi almaya hak kazanmış, 117 bin 802'si almış, diğerleri de alacak. Hedefimiz 11 milyar liraya çıkmak. Yani piyasaya 11 milyar lira para vereceğiz. Bu bir fasıl, diğer fasıl da Kredi Garanti Fonu ile kullandırılan kredi. Bundan da 91 bin 632 işletme yararlanmış. Kullandırılan miktar 61 milyar 300 milyon lira. İşte ekonomiye can suyu vermek bu. Bakın Türkiye'de genel büyüme 2,9, sanayideki büyüme yüzde 4,5. Hani 'Türkiye ekonomisi kötüye gidiyor', 'Türkiye'nin notu düştü', 'Türkiye mahvoldu' diyenler? 16 Nisan'dan sonra Türkiye şaha kalkacak, bak bu kadar açık söylüyorum. Ekonomisi, demokrasisi, kalkınmasıyla şaha kalkacak. Çünkü Türkiye ayak bağlarından kurtuluyor. Türkiye artık engelli koşudan, engelsiz koşuya geçiyor. Sürekli büyüme, sürekli kalkınma, sürekli güçlü iktidar. Zayıf iktidar yok, hükümet kuruldu-kurulmadı yok, ayak oyunları, entrikalar hepsi tarihe karışacak. Mührü millet veriyor, millet alıyor. Bu kadar basit."

- "Yolumuza devam edeceğiz, zaman kaybetmeyeceğiz"

Kılıçdaroğlu'nun erken seçim ihtimalinin zor olduğu yönündeki açıklamalarını anımsatan Yıldırım, "Olmayacak, doğru. Çünkü inanıyoruz ki 'evet' çıkacak, yolumuza devam edeceğiz, zaman kaybetmeyeceğiz. 'Meşruiyet tartışması olmaz' demiş. Bu da önemli bir laf, görelim 17 Nisan'ı. 'Evet çıkması başarısızlık değildir' demiş. O zaman niye kendini yoruyorsun, bırak. Hemen arkasından, 'Evet çıkarsa Türkiye'nin itibarı sıfıra inecek' diyor. Hangisi doğru acaba? 'Yüzde 10 seçim barajı indirilmeli' demiş. Tamam indirilebilir. Biz de aynı şeyi söylüyoruz, insin. Çünkü artık partilerden ziyade milletin hükümeti var. Millet seçiyor hükümeti. Partilerin ne kadar oy aldığının ne kadar vekil sayısına sahip olduğunun önemi azalıyor. Yüz bin tane seçmen müracaat ediyor cumhurbaşkanını aday gösteriyor." ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının Türkiye'nin, milletin geleceğine, aydınlık yarınlarına vesile olması temennisinde bulundu.

Bölgedeki sanayici ve iş adamlarına seslenen Yıldırım, "Başkan, 'Borcumuzu ödedik.' falan dedi ama biz daha hesapta görmedik. 16 Nisan'da göreceğiz borcunuzu, hesaba girip girmediğini" diye konuştu.

Yıldırım, katılımcılarla birlikte, konuşmasını, "Tek bayrak için, tek devlet için, tek millet için, tek vatan için kararımız evet" sözleriyle bitirdi.

Konuşmasının ardından Yıldırım, gelecek ay hizmete girmesi planlanan İvedik Organize Sanayi Bölgesi Teknokent Binası inşaatında incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Başbakan Yıldırım binada çalışanlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

(Bitti)

Yorumlar