Başbakan Yıldırım: Peşmerge Başika'da yardım istedi

Başbakan Yıldırım, Başika'daki DAEŞ operasyonunda Türk birliğinin Peşmerge'ye yardım ettiğini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım: Peşmerge Başika'da yardım istedi
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Musul'un Başika ilçesini tamamen kuşatan Peşmerge güçlerinin Türk birliklerinden de yardım istediği öğrenildi. İlçeyi henüz kontrol altına alamayan Peşmerge güçlerine, TSK da obüs toplarıyla destek veriyor. 

Başbakan Binali Yıldırım, "Peşmerge Başika'nın temizliği için destek istedi. Biz de obüslerle, topçu atışıyla destek verdik" dedi.

Peşmerge güçleri, Irak'ın Musul kentinin kuzeyindeki Başika'yı DEAŞ terör örgütünden almak için operasyona başladı. Kentin etrafı kuşatılmış durumda. Ancak kontrol henüz sağlanmış değil. 

KDP MUSUL SORUMLUSU: HENÜZ TAMAMIYLA KONTROL EDİLMİYOR

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sorumlusu Sait Memozini, Peşmerge güçlerinin Başika kasabasındaki DEAŞ militanlarını tamamen kuşatmaya aldığını, Başikanın henüz tamamıyla kontrol edilmediğini bildirdi.

Başika cephesinden telefonla AA muhabirinin sorularını cevaplayan Memozini, "Peşmerge güçleri, Başikada ilerliyor. DEAŞ militanları kuşatma altına alındı. Çatışmalar sürüyor. Ancak DEAŞ militanları silahlarını, eşyalarını geride bırakıp kaçıyor. Peşmergenin ciddi bir ilerleyişi söz konusu. Peşmerge, Musul kent merkezine 9 kilometre yaklaştı. Fakat Başikanın tamamı henüz kontrol altına alınmadı." dedi.

Ninova Ortak Operasyonlar Komutanlığında görevli Albay Gazi Salih, "Naweran ve Başika cephelerindeki Peşmerge güçleri aynı noktada bir araya geldi. Bu güçler şu anda kasabayı kontrol etmek için ortak şekilde topyekün saldırıda" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar