Başbakan Yıldırım: Demirtaş halkı isyana çağırdı

AK Parti'nin Ağrı'da düzenlenen mitinginde konuşan Başbakan Yıldırım, Selahattin Demirtaş'ın 6-7 Ekim olaylarındaki etkisine vurgu yaparak, " Kürt kardeşlerimizi isyana, sokağa, kalkışmaya çağırdı biliyorsunuz. Ama Ağrılı kardeşlerim teröristlerin hevesini kursağında bıraktı, burada kimse şiddete, teröre bulaşmadı" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım: Demirtaş halkı isyana çağırdı

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Ağrı mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Size milletin adamı, Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdim. Buradan Doğu Beyazıt'a, Diyadin'e, Tutak'a, Patnos'a, Taşlıçay'a, Eleşkirt'e selamlarımı ve muhabbetlerimi gönderiyorum.

15 Temmuz gecesinde Ağrı ayaktaydı, bayrağını alan meydanlara indi. Alçaklara o geceyi zindan ettiniz. İstikbalimizi, istiklalinizi kurtardınız. Ay yıldızlı bayrakları indirtmediniz, ezanları dindirtmediniz.

"Demirtaş, halkı isyana çağırdı"

6-7 Ekim olaylarında Selahattin Demirtaş Kürt kardeşlerimizi isyana, sokağa, kalkışmaya çağırdı biliyorsunuz. Ama benim Ağrılı hemşerilerim bu çağrıya hiç cevap vermedi. Bir tek Ağrılı kardeşim teröre, şiddete bulaşmadı. Teröristlerin hevesini kursağında bıraktınız. Meydanlarda hiçbir zorbalığın bu milleti dize getiremeyeceğini gür sesle haykırdınız. Ülkemize geleceğimize sahip çıktınız.

"Kimse Kürtlere devlet kurma küstahlığında bulunmasın"

Bazı emperyalistler Kürtler için bir devlet kurmaya kalkıyorlar. Suriye'de, Irak'ta devlet kuracaklarmış. Kürtler ile Türkler bin yıldır Anadolu'da kardeşçe yaşıyor. Ağrıdan söylüyorum, kimse Kürtlere devlet kurma küstahlığında bulunmasın.

Dünyada 10 büyük proje yapılıyor. Bunun 6 tanesini Türkiye yapıyor. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böldük, kuzeyi, doğuyu, batıyı, güneyi birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürmeyiz kardeşlerim. Bunun böyle bilinmesi lazım.

"Fizana da gitseler bulup etkisiz hale getireceğiz"

Biz istiyoruz ki diğer cumhurbaşkanı adayları da terörle mücadeleden bahsetsin. Ediyorlar mı, etmiyorlar. Terörü büyük oranda gündemden çıkardık. Şimdi sıra dışarıda. Enselerindeyiz, peşindeyiz. Kandil'e giderlerse, Sincar'a giderlerse, fizana da giderlerse bulup etkisiz hale getireceğiz. Allah bizi kardeş yaptı, hainler kardeşliğimizi bölemeyecek."

Yorumlar

kenan kılıçtaroğluda hiç suçu yok diyor mahkeme tutanakları ortada chp=hdp olmuş