Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş gençlerle buluştu

- Kurtulmuş: (2) - "CHP şöyle bir itirazda bulunuyor; 'Bütün 'hayır' verenleri Türkiye düşmanı mı ilan ediyorsunuz?'. Hayır etmiyoruz. 'Evet' verenler de 'hayır' verenler de bizim vatandaşımız ancak oyunu görün, oyunu anlayın diye bunları açık açık söylüyoruz. PKK, FETÖ 'hayır' diyor mu? Diyor. İsviçre'nin, Almanya'nın gazeteleri açıkça 'hayır'a destek veriyor mu? Veriyor. Siyaseten destek veriyor mu? Veriyor. Söylediğimiz şey budur. İnsan ferasetli olur. Şu Anadolu topraklarının en büyük kazanımı, bu millete verdiği en büyük değer derin ferasetidir, derin anlayışıdır" - İsviçre'den, Almanya'dan, Avusturya'dan, Norveç'ten Türkiye'deki seçime ne? İsviçre'de, Almanya'da, Norveç'te, Hollanda'da cumhurbaşkanlığı seçimi getirmiyoruz. Bu korku ne? Nedir korktukları? Güçlü ve büyük bir Türkiye'den korkuyorlar" - "Bu beylerin istediği Türkiye, 25 milyon dolar için IMF'ye el avuç açıp, 50 tane takla atan Türkiye'dir. Bu beylerin istediği Türkiye, Avrupa'nın terbiye salonunda terbiye edilmek için yıllarca ses çıkarmadan bekleyen Türkiye'dir. Bu beylerin istediği Türkiye, dünya mazlumlarının dertleriyle ilgilenmeyen, kendi derdine düşmüş olan bir Türkiye'dir" - "Siz dünya sisteminin önünde kul köle olursanız, sizden iyisi yok ama ne zaman 'Dünya beşten büyüktür' diye meydan okumaya başlarsanız, sizden kötüsü yok"

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş gençlerle buluştu

İSTANBUL (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP'nin "Bütün 'hayır' verenleri Türkiye düşmanı mı ilan ediyorsunuz?" söylemine ilişkin, "Hayır etmiyoruz. 'Evet' verenler de 'hayır' verenler de bizim vatandaşımız ancak oyunu görün, oyunu anlayın diye bunları açık açık söylüyoruz." dedi.

Kurtulmuş, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları tarafından Eyüp Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Doğu ve Güneydoğu Genç STK Buluşması"nda, Türkiye'de birçok seçimin yaşandığını hatırlatarak, bu seçimlerin demokratik standartları yüksek, açık, şeffaf, katılımı son derece net olan seçimler olduğunu söyledi.

Ancak 16 Nisan'da yapılacak seçimin bambaşka olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Bu 'hayır' cephesi zayıf kaldıkça, baktık ki bu seçimin yurt dışından davetsiz misafirleri oldu. Oldu mu? 'Hayır' cephesine destek vermek için önce Avusturya'dan ses geldi, 'Burada Türk siyasetçileri görmek istemiyoruz.' Sonra Almanya'dan, sonra Hollanda'dan. Rotterdam'daki o rezaleti, o rezil geceyi hep beraber yaşadık." diye konuştu.

Türkiye'de seçilmiş siyasetçilere, bakanlara, milletvekillerine "evet" için halkla buluşma izni vermeyenlerin, "hayır" cephesinin alenen miting yapmasını temin ettiğini anlatan Kurtulmuş, "En son İsviçre'de, alenen etrafının polis kordonuna alındığı, polis tarafından emniyet altına alınan PKK'nın, PYD'nin, DHKP/C'nin ve diğer 'hayır' cephesi taraftarlarının Türkiye karşıtı gösterilerine göz yumdular." dedi.

- "Allah'tan hepsi Türkçe öğrenmeye başlıyor"

Kurtulmuş, İsviçre'nin başkenti Bern'de PKK yandaşlarınca düzenlenen "hayır" mitinginde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef gösterildiği pankartı hatırlattı.

Gençlerden, o resimlerin hiçbirini unutmamalarını isteyen Kurtulmuş, "Yetti mi? Yetmedi. Baktılar ki yine olmuyor. Bu sefer gazeteleriyle devreye girdiler. İsviçre'de Blick diye bir gazete, manşetine Cumhurbaşkanımızın kocaman resmini koydu. Türkçe manşet attı; 'Tayyip Erdoğan'ın diktatörlüğüne son vermek için hayır oyu kullanın.' Allah'tan hepsi Türkçe öğrenmeye başlıyor. Bu da Avrupa'daki güçlü, büyük Türkiye karşıtlarının da ister istemez Türkçe öğrenmeye başladıklarını gösteriyor." dedi.

İsviçre'den iki gün sonra Almanya'da yayımlanan Bild gazetesinin "Erdoğan ve Türk politikacıları Avrupa'da görmek istemiyoruz" manşetini attığını hatırlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Yetti mi? Yetmedi. Hiç alışık olunmadık bir şekilde Alman istihbaratının başındaki kişi dedi ki 'Biz 15 Temmuz'un FETÖ'cüler tarafından yapıldığına ikna olmadık.' Allah aşkına FETÖ'cüler tarafından yapıldığına ikna olman için 250 kardeşimizin şehit olması yetmedi de 250 bin kişi mi şehit olsaydı? Niye bunu söylüyor, niye şimdi söylüyor? Alman istihbaratının başı hiç görülmez, kim olduğunu bile bilmez dünya. Demeç vermez. Amerikan istihbaratının başındaki biraz daha medyatiktir. İlk sefer böyle bir şey oldu. Şunun için yapıyor, seçimde Türkiye'nin üzerine bir baskı kurmak ve 'hayır' cephesinin elini rahatlatmak için bunları yapıyor.

Arkasından hiç beklemediğimiz bir ülkede, Norveç'te, 5 tane FETÖ'cü diyor ki 'Biz FETÖ'cüyüz, siyasi sığınma talep ediyoruz.'. Adamlar terörist olduklarını söyleyerek gidiyorlar. Bir kaç saat içinde siyasi sığınma talebi veriyorlar. Neden? Türkiye'yi siyaseten sıkıştırmak için."

İsviçre'nin Bern şehrinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef gösterildiği mitingi anımsatan Kurtulmuş, şunları anlattı:

"Kim düzenlemiş bu mitingi? PKK. Kim düzenlemiş? PYD. Kim düzenlemiş? DHKP/C ve İsviçre'deki bir takım marijinal sol örgütler. Diyeceksiniz ki neden böyle, niye bu seçimde bu kadar girdiler? 'Hayır' cephesinin zayıf olduğunu görünce biraz destek vermek için geldiler. İyi de İsviçre'den, Almanya'dan, Avusturya'dan, Norveç'ten Türkiye'deki seçime ne? İsviçre'de, Almanya'da, Norveç'te, Hollanda'da cumhurbaşkanlığı seçimi getirmiyoruz. Bu korku ne? Nedir korktukları? Güçlü ve büyük bir Türkiye'den korkuyorlar. Bu beylerin istediği Türkiye, 25 milyon dolar için IMF'ye el avuç açıp, 50 tane takla atan Türkiye'dir. Bu beylerin istediği Türkiye, Avrupa'nın terbiye salonunda terbiye edilmek için yıllarca ses çıkarmadan bekleyen Türkiye'dir. Bu beylerin istediği Türkiye, dünya mazlumlarının dertleriyle ilgilenmeyen, kendi derdine düşmüş olan bir Türkiye'dir. Bu beylerin istediği Türkiye, seçimlerden sonra krizlerin içine giren, bir türlü hükümet kuramayan, vesayet odaklarının ikide bir siyasete müdahil olduğu, gerektiği zaman da aynen 12 Eylül'den sonra söyledikleri gibi 'Bizim oğlanlar darbe yaptı' dedikleri, kendi adamlarına darbe yaptırabildikleri bir Türkiye'dir."

- "Mazlumlara kucak açan bir Türkiye olursanız, sizden kötüsü olmaz"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Avrupa'nın güçlü bir Türkiye istemediğini vurgulayarak, "Üç bin tane Suriyeli mülteci gitse, elleri ayaklarına dolaşır, korkudan dudakları uçuklar. Ama Türkiye, üç milyonu aşkın Suriyeliyi gık çıkarmadan kabul eder. İşte dünyadaki bütün mazlumlara kucak açan bir Türkiye olursanız, sizden kötüsü olmaz. Siz dünya sisteminin önünde kul köle olursanız, sizden iyisi yok ama ne zaman 'Dünya beşten büyüktür' diye meydan okumaya başlarsanız, sizden kötüsü yok." dedi.

Oyunun son derece açık olduğunu, Türkiye'nin dünya sisteminde etkili ve söz sahibi olmasını istemeyenlerin Türkiye'de yeni sisteme karşı çıktıklarını ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bunları söylüyoruz, CHP şöyle bir itirazda bulunuyor; 'Bütün 'hayır' verenleri Türkiye düşmanı mı ilan ediyorsunuz?'. Hayır etmiyoruz. 'Evet' verenler de 'hayır' verenler de bizim vatandaşımız ancak oyunu görün, oyunu anlayın diye bunları açık açık söylüyoruz. PKK, FETÖ 'hayır' diyor mu? Diyor. İsviçre'nin, Almanya'nın gazeteleri açıkça 'hayır'a destek veriyor mu? Veriyor. Siyaseten destek veriyor mu? Veriyor. Söylediğimiz şey budur. İnsan ferasetli olur. Şu Anadolu topraklarının en büyük kazanımı, bu millete verdiği en büyük değer derin ferasetidir, derin anlayışıdır. Bu milletimiz ferasetle bunları görüyor. İnşallah şu kalan 15 günlük süreç içinde 'hayır'a eğilimli olan kardeşlerimize gidip anlatacağız, onların da 'evet' demesini, evetlerle oy kullanmasını inşallah temin edeceğiz."

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, konuşmasının ardından salondaki gençleri ayağa kalkmaya davet ederek, "Öyle bir 'evet' diyeceksiniz ki dünyada duyması gereken herkes, bu salondaki bu sesi duyacak. Kime duyuracaksınız? Avrupa'ya bir kere duyuracaksınız. Pensilvanya'ya duyuracaksın. Nereden duyarlar demeyin. Öyle bir duyarlar ki her 'evet' sesinden sonra korku dağları beklemeye devam eder, rüyalarındaki kabusları artmaya devam eder. " diye konuştu.

Gençler de Kurtulmuş'un sözleri üzerine aynı anda "evet" dedi.

Toplantıya, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç ile gençler katıldı. Kurtulmuş, konuşmasının ardından gençlerle fotoğraf çektirdi.

(Bitti)

Yorumlar