Başbakan Yardımcısı Canikli Gaziantep'te:

- "(CHP'nin halk oylamasına ilişkin kampanyası) Kılıçdaroğlu partisinin ismini kullanmıyor çünkü partisin geçmişinden utanıyor" - "Mevcut yönetim modeli güçsüz olmaya çanak tutuyor. Bu ülke ve millet için bu sisteme itirazımız var bu sistemin şu an değişmesi lazım"

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Canikli Gaziantep'te:

GAZİANTEP (AA) - Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) halk oylamasına ilişkin yürüttüğü kampanyaya hakkında, "Kılıçdaroğlu partisinin ismini kullanmıyor çünkü partisin geçmişinden utanıyor." dedi.

Canikli, Şahinbey Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti İl İstişare Kurulu toplantısında, Gaziantep'in 15 Temmuz'da cuntacılara karşı dik durarak destan yazdığını ve yeniden gazi olduğunu belirtti.

"Bizi test etmesinler, bizi destan yazmaya mecbur bırakmasınlar, en iyisini yazarız kimsenin problemi olmasın. Ama biz istiyoruz ki bu millet yazmak destan zorunda bırakılmasın. Bu millet bütün dünyaya 15 Temmuz gecesi tekrar yazdı" diyen Canikli, Türkiye'nin şu anki yönetim sistemiyle yoluna devam edemeyeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin milletin kararıyla uygulamaya geçeceğini ve bundan Türkiye'deki her bireyin faydalanacağını ifade eden Başbakan Yardımcısı Canikli, mevcut parlementer sistemin her zaman risk içerdiğine değindi.

Canikli, Türkiye'nin hedeflerine cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle hayallerine ulaşma imkanına sahip olacağını aktardı.

- Kılıçdaroğlu, partisinin ismini söylemeye utanıyor"

Nurettin Canikli, CHP'nin halk oylamasında "Hayır" tercihinde bulunacağını hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kılıçdaroğlu partisinin ismini kullanmıyor çünkü partisin geçmişinden utanıyor. Bu milletin CHP'ye güvenmediğini çok iyi bilir kendisi. Onun için kampanyasını CHP kurumsal kimliği altında yürütmüyor çünkü yürütse bunun kampanyaya zarar vereceğini biliyor. Partisinin ismini kullanmıyor, çünkü partisine güvenmiyor. Milletimizin CHP'ye verdiği notu çok iyi biliyoruz Kılıçdaroğlu."

- "Millet için bu sisteme itirazımız var"

Türkiye'nin geleceğinin aydınlık olması ve güçlü olması için mevcut sistemin değişmesi gerektiğini anlatan Canikli, yeni dünya sisteminde ayakta kalmak için güçlü bir Türkiye'ye ihtiyaç olduğunu belirtti.

Canikli, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'da katılacağı etkinliğe izin verilmemesiyle ilgi değerlendirmelerde bulundu. Nurettin Canikli, öyle bir olayın demokrasinin en temel ilkeleri ve kavramların, evrensel değerlere aykırılık teşkil ettiğini, onlarla örtüşmediğini ve uyuşmadığını aktardı.

Türkiye'nin Almanya ile müttefik olmasına rağmen yapılan kısıtlamanın kabul edilemez olduğunu olduğunu vurgulayan Canikli, sözlerine şöyle devam etti:

"Terör örgütü üyelerine kısıtlama söz konusu olmuyor ama bize oluyor. Bizim bakanımız özgür bir ortama özgürce sözlerini aktarmak için gidince konuşmasına fırsat verilmiyor. Bunun evrensel insan hakları ile ne alakası var ? Demokrasi ile ne alakası var? Güya müttefikimiz. Terör unsurunun orada toplantı yapmasına ortam sağlıyor ama bizim bakanımız kampanya kapsamında bir araya gelmek istiyor, bu yolu kapatıyorlar. Güçlü kalmak zorundayız. En ufak bir boşlukta çok ciddi sıkıntılar oluşur. Mevcut yönetim modeli güçsüz olmaya çanak tutuyor. Bu ülke ve millet için bu sisteme itirazımız var bu sistemin şu an değişmesi lazım."

Nurettin Canikli, partililerden halk oylaması sürecinde kapı kapı dolaşıp yeni sistemi anlatmalarını istedi.


Yorumlar