Başbakan Yardımcısı Akdağ:

- "CHP'nin milletle, milletin değerleriyle problemi var. Böyle olduğu müddetçe millet de CHP'yi, ister başında Kılıçdaroğlu, ister yarın başka birisi gelsin ebedi muhalefete mahkum edecektir" - "Gençler şimdi kariyer adı altında evliliği geciktiriyor, bunun doğru olduğuna inanmıyorum. Şimdi ben bunu Başbakan Yardımcısı olarak kimseye talimat diye söylemiyorum, söylesem kim dinler beni. Ama 24 yaşında evlenmiş biri olarak söylüyorum. Gençler erken evlenin"

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Akdağ:

ERZURUM (AA) - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "CHP'nin milletle, milletin değerleriyle problemi var. Böyle olduğu müddetçe millet de CHP'yi, ister başında Kılıçdaroğlu, ister yarın başka birisi gelsin ebedi muhalefete mahkum edecektir." dedi.

Recep Akdağ, AK Parti Erzurum İl Başkanlığınca İbrahim Erkal Dadaş Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Gençlerle Baş Başa" adlı söyleşide, milletin, dini, imanı, bayrağı, namazı, vatanı, toprağı söz konusu olduğunda ortak hareket etmesini bildiğini, bunun dışına çıkanlara sarı ve kırmızı kartını gösterdiğini söyledi.

Anketlerin Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'na milletin ezici çoğunluğunun onay verdiğini gösterdiğini ancak CHP'nin bazı milletvekillerinin bu konuda farklı şeyler söylediğini aktaran Akdağ, şöyle konuştu:

"Bir gün çıkıp 'onaylıyoruz' diyorlar öteki gün başka şey söylüyorlar. Üçüncü gün 'Savaşa hayır' diyen birini destekliyorlar dördüncü gün HDP ile kol kola girip PKK'yı savunur duruma geliyorlar. En son CHP'nin genel başkan yardımcılarından birisi bir programa çıktı, ben de izledim. Programı yapan kişi 'PYD-YPG terör örgütü değil mi?' diye soruyor o da 'bizim elimizde bilgi yok, biz söyleyemeyiz terör örgütü olduğunu, devletin kaynakları bilebilir ama bizde bilgi yok' diyor. Peki YPG, PYD ile ilgili bilgi yok, terör örgütü diyemiyorsunuz da devletimiz terör örgütü diyor. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, hükümet, Genelkurmay Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden bütün organlar 'terör örgütü olduğunu biliyoruz' diyor da sen bunu bilmiyor musun?"

CHP'nin Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) karşı tavrını da eleştiren Akdağ, şöyle devam etti:

"Kendi ülkesini korumak ve kurtarmak için tıpkı Kuvayı Milliyecilerin Türkiye'de yaptığını orada yapmaya çalışan ÖSO'ya terörist diyorsun. Bunu nereden bildin? Hani devlet değildin, sende bilgi yoktu. Birincisinin terör örgütü olduğunu söyleyemiyordun, bunu niye söylüyorsun. CHP milletvekilleri ÖSO için çok ağır cümleler kurmaktan çekinmediler. Battaniyenin altına sığınan bir başka milletvekili 'kahraman' olarak Türkiye'ye gelen, ipliği pazara çıktı, aynı ifadeleri kullanabildi. İşte CHP'nin problemi bu, milletle derdi var derdi. CHP'nin milletle, milletin değerleriyle problemi var. Böyle olduğu müddetçe millet de CHP'yi, ister başında Kılıçdaroğlu, ister yarın başka birisi gelsin ebedi muhalefete mahkum edecektir."

- Gençlere "evlenin" tavsiyesi

Akdağ, söyleşide gençlerin sorularını da yanıtladı. Bir gencin, "Yoğun çalışma hayatınızda ailenize yeterince vakit ayırabiliyor musunuz? Nasıl bir baba ve eşsiniz?" şeklindeki sorusuna Akdağ, şu yanıtı verdi:

"Sağlığınız için en önemli husus ailenizle ve yakınlarınızla olumlu ilişkileriniz. Ailenin böyle bir tamir edici özelliği var. Ben bundan bugüne kadar çok istifade ettim, 24 yaşında evlendim. 58 yaşına gelmişim, 34 sene boyunca bundan çok istifade ettim. Gençler şimdi kariyer adı altında evliliği geciktiriyor, bununda doğru olduğuna inanmıyorum. Şimdi ben bunu Başbakan Yardımcısı olarak kimseye talimat diye söyleyemiyorum, söylesem kim dinler beni. Ama 24 yaşında evlenmiş biri olarak söylüyorum. Gençler erken evlenin. Şu anda erkeklerde ortalama evlenme yaşı 28-29, kadınlarda 26'ya yükseldi, çok geç. Gençler evlenin, öğrenciyken de evli olabilirsiniz, hiç önemli değil."

Başbakan Yardımcısı Akdağ, bir başka gencin, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sizin bildiğiniz, bizim bilmediğimiz özellikleri nelerdir?" şeklindeki sorusu üzerine de Erdoğan'ın çok merhametli bir insan olduğunu söyledi.

- "Gece yarısına kadar çalışıyor"

Erdoğan'ın kendilerini Güneysu'daki evinde misafir ettiğini anlatan Akdağ, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız Erdoğan son derecede babacan, ailesiyle, torunlarıyla iyi ilişkili ve inanılmaz merhametli bir insan. Azıcık darda gördüğü birine mutlaka yardım etmek ister, böyle bir karakteri var. Bir özelliği de maç seyretmek. Ona da çok zaman bulduğunu zannetmiyorum. Fenerbahçe'nin maçlarını özellikle seyretmek dışında... Bu tabi ki stadyuma gidip izlemek değil, boşa hemen hemen hiç zaman harcamıyor. Boşa zaman harcamak demeyelim. Şimdi Cumhurbaşkanımız bize kızar belki. Yani oturayım bir boş işle uğraşayım biraz gibi bir karakteri yok, sabah başlıyor gece yarısına kadar çalışıyor. Evine gidiyor evinde muhtemelen çalıştığı işler var."

Akdağ, gençlere kitap okumaları önerisinde de bulundu.

Söyleşiye, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, bazı ilçe belediye başkanları ve partililer ile gençler katıldı.

Akdağ, program öncesinde, kentte yakın zamanda annelerini kaybeden Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş ve Dr. Özkan Polat’a taziye ziyaretinde bulundu, Aziziye ilçesindeki Et ve Süt Kurumu Erzurum Kombina Müdürlüğünü ziyaret etti.

Yorumlar