Başakşehir'de 2. Çevre Festivali düzenlendi

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, "Çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için üretiyor ve sıfır atık bilinciyle atıkları ekonomimize geri kazandırıyoruz" dedi

Google Haberlere Abone ol
Başakşehir'de 2. Çevre Festivali düzenlendi

Başakşehir Belediyesi, "Sıfır Atık Güzel Gelecek" projesi kapsamında 2. Çevre Festivali'ni gerçekleştirdi.

Başakşehir Millet Bahçesi'nde düzenlenen festivalde, eğitim öğretim yılı boyunca geri dönüşüme katkı sağlayan ilçe genelindeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri "Geri Dönüşüm Mucitleri" ve "Atık Ürünlerden Tablo" yarışmaları kapsamında ödüllendirildi.

Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, geri dönüşümün Başakşehir'den tüm ülkeye yayıldığını, sıfır atık ve geri dönüşüm alanlarında Türkiye ve Avrupa'daki yerel yönetimlere öncülük ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan Sıfır Atık Projesi'ni Başakşehir'de ete kemiğe büründürdüklerini ifade eden Kartoğlu, bununla da yetinmeyerek geri dönüşümü yaşam kültürüne dönüştürdüklerini belirtti.

Sıfır Atık Belgesi'ni alan İstanbul'daki ilk ilçe belediyesi olduklarını ve geri dönüşüm alanında Türkiye'nin en başarılı ilçesi olmayı başardıklarını dile getiren Kartoğlu, "Bu başarıları hep birlikte elde ettik. Biz, kocaman çevreci bir aileyiz. Başakşehirli çevreye duyarlıdır, doğasını sever, geleceğine sahip çıkar." dedi.

- "ATIKLARI EKONOMİMİZE GERİ KAZANDIRIYORUZ"

Başakşehir'deki okullarda 2022-2023 eğitim öğretim yılı boyunca sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda farkındalık çalışmaları gerçekleştirdiklerini anlatan Kartoğlu, "Anaokullarımızdan liselerimize kadar tüm okullarımızda, öğrencilerimizin bilinçlenmesini sağlayacak etkinlikler düzenledik. Dikkatlerini sıfır atık ve iklim değişikliğine çekmeye çalıştık. Amacımız çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanabilir bir dünya bırakmak. Bunun için çalışıyor, üretiyor ve sıfır atık bilinciyle atıkları ekonomimize geri kazandırıyoruz." ifadelerini kullandı.

- "515 BİN 709 AĞACIN KESİLMESİNİ ÖNLEDİK"

Her gün 80 ton geri dönüştürebilir atık topladıklarına dikkati çeken Kartoğlu, şu bilgileri paylaştı:

"17 farklı atığı, birinci sınıf atık getirme merkezimizde ayrı ayrı olacak şekilde ara depolama yapıyoruz. Ambalaj atıklarını ekonomiye kazandırıyoruz. Atık nakit uygulamamız çerçevesinde 105 bin konut, 360 işletme, 36 sanayi sitesi ve 110 okulumuza sıfır atık sistemi kurduk. 30 bin 335 atık kağıt ürünü sayesinde 515 bin 709 ağacın kesilmesini önledik."

Çeşitli etkinliklerin düzenlendiği festivalde öğrenciler, geri dönüşümden hazırlanan kıyafetlerle defile yaptı.

Festivalde dereceye giren öğrenciler, ödüllerini Kartoğlu'nun elinden aldı.

Yorumlar