Başak Demirtaş'ın İBB Adaylığı DEM Parti'de Sürpriz Etkisi Yarattı

Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına ilgisi, DEM Parti içinde sürpriz olarak değerlendirildi. Parti, adaylıkla ilgili değerlendirmelerin komisyonlar ve MYK tarafından yapılacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
DEM Parti'de Demirtaş şaşkınlığı yaşanıyor

 

Başak Demirtaş, Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) adaylığı için DEM Parti'ye ilgisini dile getirdi. Demirtaş, "Partimiz ve halkımız uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barış adına aday olmayı düşünebiliriz" ifadelerini kullandı.

DEM Parti'den İlk Tepkiler

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Demirtaş'ın adaylık başvurusunu değerlendirdi. Temelli, bu gelişmenin kendisi için beklenmedik olduğunu ifade etti ve adaylık sürecinin parti komisyonları ile Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından ele alınacağını belirtti. DEM Parti'nin resmi açıklamasında, Demirtaş'ın adaylık başvurusunun olumlu karşılandığı ifade edildi.

Değerlendirme süreci

Parti, adaylık sürecini yönetmek için komisyonlar ve MYK'nın devreye gireceğini duyurdu. Temelli, "Batıda oluşan aday havuzuna herkesin katılımını bekliyoruz. Başak Hanım'ın başvurusu sevindirici" şeklinde konuştu.

CHP ile İttifak İhtimali

Sezai Temelli, CHP ile olası bir ittifak hakkındaki sorulara da cevap verdi. Temelli, İstanbul'daki seçimlerde güç birliğinin mümkün olabileceğini ve bütün ihtimallerin değerlendirildiğini ifade etti.

Sürpriz Adaylık ve Beklentiler

Temelli, Başak Demirtaş'ın adaylık başvurusunun kendisi için sürpriz olduğunu tekrar vurguladı ve bu durumun parti içinde nasıl karşılandığına dair sorulara, öncesinde bu konuda bilgisinin olmadığını söyleyerek yanıt verdi.

DEM Parti, Demirtaş'ın adaylık başvurusu ve bu süreçle ilgili gelecek adımlar konusunda kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecek.

Yorumlar