Bartu Soral kimdir nerelidir kaç yaşında mesleği nedir?

Bartu Soral kimdir sorusu Zafer Partisi tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilmesinden sonra gündeme geldi. Peki, Bartu Soral kimdir nerelidir kaç yaşında mesleği?

Google Haberlere Abone ol
Bartu Soral kimdir nerelidir kaç yaşında mesleği?

Bartu Soral'ın kim ve nereli olduğu soruları yerel seçimler vesilesiyle bir kez daha gündemde. Çünkü Soral, Zafer Partisi tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Peki, Bartu Soral kimdir nerelidir kaç yaşında mesleği?

BARTU SORAL KİMDİR?

Kamuouy Bartu Soral'ı Cumhuriyet Gazetesindeki yazılarıyla biliyor. En son Osman Kavala hakkında yazdığı yazı nedeniyle gazete tarafından işine son verilmişti. 

Bartu Soral, 1970 yılında Ankara'da doğmuş, eğitim ve profesyonel kariyeriyle dikkat çeken bir isimdir. Orta ve lise eğitimini Ankara Anadolu Lisesi'nde tamamlamış, ardından Kanada'da eğitimine devam etti. Saint Mary’s Üniversitesi'nden Finans alanında lisans derecesine, Dalhousie Üniversitesi'nden ise Kalkınma Ekonomisi alanında yüksek lisans derecesine sahiptir. İngilizce ve Fransızca dillerindeki yetkinliği, ulusal ve uluslararası alanda birçok yayına katkıda bulunmasını, çeşitli konferans ve panellerde görev almasını sağladı.

PROFESYONEL KARİYERİ VE KATKILARI

İş hayatına özel sektörde başlayan Soral, Polat Holding ve Koç Holding gibi önemli şirketler bünyesinde görev aldı. 2003 yılında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'na (UNDP) katılan Soral, 2005'te UNDP Türkiye Program Müdürlüğü görevine yükseldi. Birleşmiş Milletlerdeki görevi boyunca, gelişmekte olan ülkelerin karşılaştığı zorluklara çözüm bulunması, küresel finansal sistem, bankacılık ve Türkiye'nin kalkınma stratejileri üzerine çalışmalar yaptı. Avrupa Birliği, Dünya Bankası, IFAD, OECD gibi uluslararası kuruluşlarla iş birliği içinde görevler üstlendi. 2009 yılında Birleşmiş Milletlerdeki görevinden ayrılan Soral, özel sektör ve uluslararası kuruluşlara danışmanlık yapmaya devam ediyor.

GAZETECİLİK KARİYERİ VE YAŞANANLAR

Bartu Soral, gazetecilik kariyerinde de önemli bir yere sahiptir. Cumhuriyet gazetesinde yazar olarak görev yaparken, Osman Kavala'yı eleştiren bir yazısı nedeniyle sansüre uğradığını ve görevine son verildiğini sosyal medyadan duyurdu. Bu olay, gazetecilikte ifade özgürlüğü ve sansür tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

Bartu Soral kimdir nerelidir kaç yaşında mesleği nedir
Bartu Soral

 

Bartu Soral, hem iş dünyasında hem de gazetecilik alanında önemli katkılarda bulunan, uluslararası kalkınma ve ekonomi politikaları konusunda uzman bir isim olarak tanınıyor. Profesyonel kariyerindeki başarıları ve gazetecilikte yaşadığı zorluklar, onun çeşitlilik içeren yaşam yolculuğunun önemli parçalarıdır.

ZAFER PARTİSİ ANKARA ADAYI OLDU

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adaylarının Bartu Soral olduğunu söyledi. Özdağ, Ulus'taki 1. TBMM Binası önünde yaptığı açıklamada, Ankara'yı tekrar canlandırarak 21. yüzyıl belediyecilik anlayışıyla ABB'nin yönetilmesini hedeflediklerini ifade etti.

Bu hedef doğrultusunda ABB Başkan adayı olarak Bartu Soral'ı Ankaralıların huzuruna getirdiklerini anlatan Özdağ, "Bartu Bey deneyimli bir ekonomist. Kalkınma ekonomisi konusunda birçok ülkenin kalkınma program ve projelerini yönetmiş bir kalkınma iktisatçısı." dedi.

Soral'ın "proje insanı" olarak Zafer Partisinin siyasi vizyonunu en iyi temsil eden kişilerden birisi olduğunu dile getiren Özdağ, Ankara'nın daha iyi yönetilmesi için seçmenlerden destek istedi.

Zafer Partisi ABB Başkan adayı Soral ise Ankara'da büyük bir trafik ve konut sorunuyla karşı karşıya olduklarına işaret etti.

Seçilmesi durumunda öncelikli olarak konut ve kira sorunlarını çözeceklerini aktaran Soral, "Ev fiyatlarını planlı biçimde çözeceğiz. Yollarda hiçbirimiz 20 dakikalık, yarım saatlik yolu 1-1,5 saatte gitmeyeceğiz." diye konuştu.

Bartu Soral kimdir nerelidir kaç yaşında mesleği nedir

Bartu Soral, Ümit Özdağ tarafından Ankara adayı olarak açıklandı.

 

 

Yorumlar