Barış Pınarı'nı eleştiren Akıncı çark etti

Türkiye'nin güney sınırında bulunan terör örgütünü bölgeden temizlemek için başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nı eleştiren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, gelen tepkilerin ardından çark etti.

Google Haberlere Abone ol
Barış Pınarı'nı eleştiren Akıncı çark etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye'nin düzenlediği Barış Pınarı Harekatı'nı savaş olarak nitelendirip, "Barış Pınarı desek de akan su değil kandır" demişti. Bu sözleriyle Türk toplumundan büyük tepki alan Akıncı çart etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da tepki gösterdiği açıklamalarının ardından Akıncı, yeni bir açıklama yaptı.

Gazeteci Nagehan Alçı'ya açıklamalarda bulunan Akıncı, sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade ederek "Büyük haksızlık yapılıyor, ciddi bir çarpıtma var." dedi.

"SÖZLERİM ÇARPITILDI"

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tepki gören açıklamasının ardından Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya konuştu. Tepki çeken paylaşımlarla ilgili Akıncı, "Büyük haksızlık yapılıyor, ciddi bir çarpıtma var. Ben söyleyeceğimi net dile getiren bir insanım. Söylediğim şu: Türkiye'nin terör belasından kurtulmasını istemeyen var mı Kıbrıs'ta? Elbette bunu istiyorum. Çarpıtmaya mahal yok" şeklinde konuştu.

"MESAJIM DOĞRU ALGILANMADI"

Türkiye'deki atmosferi Kıbrıs'tan anlamanın zor olduğunu belirten Akıncı "Türkiye'deki atmosferi Buradan çok iyi anlamak imkansız. O duygu seli içinde bizim vermek istediğimiz mesaj doğru algılanmadı" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE-SURİYE ARASINDA DİYALOG KANALLARI AÇILSIN"

Nagehan Alçı'nın "Sorunun çözümü için PKK-YPG ile diyalog mu öneriyorsunuz?" sorusuna Akıncı, "Hayır, kastım PKK filan değil. Türkiye ile Suriye arasında en kısa zamanda diyalog ve diplomasi kanalları açılsın istiyorum. Yalnızca Suriye değil AB ile Mısır ile de öyle. Ben diplomasi ve diyaloğun gücüne inanıyorum. Bu yalnızca bu mesele ile sınırlı değil. Yoksa terör örgütleri ile görüşsün vs demiyorum. Zaten onu diyecek konumda da değilim" sözleriyle cevap verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Kıbrıs Barış Harekatı ve Barış Pınarı Harekatı ile ilgili söylediği skandal sözlere Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert bir uyarı gelmişti. "Biz neyin mücadelesini veriyoruz, bu beyefendi neyin mücadelesini veriyor" diyen Erdoğan, "Yeri geldiğinde bizden gerekli cevabı alacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar