Barış Pınarı bölgesinden çekilen terörist sayısı açıklandı

Suriye'nin kuzeyindeki teröristlerin çekilmesi için tanınan süre bu akşam saat 22.00 itibariyle sona eriyor. Sürenin bitmesine az bir süre kala bölgeden çekilen ve hala bölgede olan terörist sayısı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Barış Pınarı bölgesinden çekilen terörist sayısı açıklandı

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu'nun Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine başlattığı operasyon ABD ile varılan mutabakatın ardından durdurulmuştu. 

Türkiye'nin teröristlerin bölgeden çekilmesi şartı koşarak durdurduğu harekat teröristlerin çekilip çekilmemesine bağlı olarak devam edecek.

Rusya'nın Soçi kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da açıklamalarda bulundu.

SAYI AÇIKLANDI

ABD ile yapılan anlaşma gereği 5 gün içinde çekilmesi gereken terösitlerin sayısı açıklayan Erdoğan bu akşam saat 22:00'da sona erecek olan çekilme ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde çekilmenin devem ettiğim ve şu ana kadar 700-800 teröristin çekildiğini söyledi. Erdoğan, "Süre 22.00 itibariyle bitiyor. ABD'nin ülkemize verdiği sözler tutulmazsa çok büyük kararlılıkla devam edeceğiz." dedi

KALAN TERÖRİST SAYISI 1300

Bölgede kalan terörist sayısını da açıklayan Erdoğan, "1200-1300 kadar olanında süratla çıkmaya devam ettiği çıkacağı söyleniyor. İzini sürüyoruz, bunların tamamı çıkacak." diye konuştu.

Yorumlar