Barbie filmi kaç yaş üstü, yaş sınırı kaç? Barbie bilet fiyatı ne kadar?

Barbie filmini izlemek isteyen çocuklar şimdiden heyecanla kaç yaş üstü, yaş sınırı var mı, bilet fiyatları ne kadar sorularını merakla soruyor.

Google Haberlere Abone ol
Barbie filmi kaç yaş üstü, yaş sınırı kaç, fiyatı?

Barbie filmi yaş sınırı, bilet fiyatları çocuklar tarafından heyecanla soruşturuluyor. Türkiye'de 21 Temmuz 2023 Cuma günü itibariyle sinema salonlarında gösterime başlayacak olan filmle ilgili merak edilen bazı konuları sizler için derledik.

BARBIE FİLMİ KAÇ YAŞ ÜSTÜ, YAŞ SINIRI KAÇ?

Barbie fimi 21 Temmuz 2023 Cuma günü Türkiye'de hemen hemen bütün sinema salonlarında gösterime giriyor. Film için Türkiye'de şu ana kadar herhangi bir yaş sınırlaması getirilmedi. Şu anda bilet satışı yapılan sinema salonlarında yaş sınırı yok. Yani özetlemek gerekire Türkiye'de şu anda Barbie filminin yaş sınırı yok.

İNGİLTERE'DE YAŞ SINIRI 12 

İngiltere'de Barbie filminin İngiliz Film Sınıflandırma Kurulu (BBFC) tarafından 12A yaş sınıflandırması aldığını belirtmektedir. Sınıflandırma, "orta düzeyde çift anlamlılık, kısa süreli cinsel taciz ve ima edilen sert dil" nedenleriyle yapılmıştır.

Bu, filmin 12 yaşından küçük çocuklar için uygun görülmediği anlamına gelir ve 12A yaş sınıflandırmasına sahip bir filmi sinemada yalnızca bir yetişkin eşliğinde 12 yaşından küçük kimse izleyemez. Resmi olarak 12A filmlerinin tanımı şöyle der: "12 yaşından küçük bir çocuğu 12A filmini izlemek için getirmeyi planlayan yetişkinler, filmin o çocuk için uygun olup olmadığını düşünmelidir."

BARBIE BİLET FİYATLARI

Barbie filmine gitmek isteyen öğrenciler en az 110 TL'yi gözden çıkarmalı. Tam bilet fiyatları ise 120 TL'den başlıyor sinema salonlarının yerine ve kalitesine göre 200 TL'ye kadar çıkıyor.

Barbie filmi kaç yaş üstü, yaş sınırı kaç Barbie bilet fiyatı ne kadar
Barbie

 

Bir Amerikan romantik komedi filmi olan Barbie, Mattel'in aynı adlı oyun serisine dayanıyor. Greta Gerwig, filmin yönetmenliğini üstlenirken senaryoyu Noah Baumbach ile birlikte kaleme alıyor. Bu film, bir dizi animasyon filmi ve televizyon dizisinden sonra moda bebeklerine dayanan ilk canlı aksiyon filmi olma özelliğini taşıyor. Margot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera, Simu Liu, Kate McKinnon, Ariana Greenblatt, Alexandra Shipp, Emma Mackey, Will Ferrell, Issa Rae, Michael Cera ve Hari Nef gibi oyuncular başrolde yer alıyor.

Filmin geliştirilmesi aslında 2014 yılında Sony Pictures'da başladı. Ancak, birden fazla yazar ve yönetmen değişikliği ve baş karakteri canlandırmak için iki farklı aktris seçimi gibi olaylar yaşandıktan sonra Sony'nin seçeneği sona erdi ve haklar Warner Bros.'a devredildi. Margot Robbie, 2019 yılında oyuncu olarak yer aldığı gibi aynı zamanda Mattel Films ve Heyday Films ile birlikte LuckyChap Entertainment altında yapımcı olarak da görev yapıyor. Greta Gerwig ise 2021 yılında Noah Baumbach ile birlikte yönetmenlik ve ortak yazarlık görevlerini üstlendi. Temel çekimler, Mart 2022'de İngiltere'deki Warner Bros. Studios'ta Leavesden'de başladı.

Yorumlar