Barakada yaşayan kadına Bakan Kaya'dan yardım

- Muş'un Varto ilçesinde barakada yaşayan kadına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'nın talimatı üzerine konteyner ev verildi - Kaymakam Çetin: - "Sayın Bakanımız Muş'un en ücra köşesinde, köyündeki vatandaşımızın sorunuyla ilgileniyor"

Google Haberlere Abone ol
Barakada yaşayan kadına Bakan Kaya'dan yardım

MUŞ (AA) - Muş'un Varto ilçesine bağlı Taşcı köyünde barakada yaşayan Songül Yoloğlu'na, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın talimatı üzerine konteyner ev verildi.

Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bakan Kaya'nın Yoloğlu ile ilgili yapılan haberi gördükten sonra kendisini aradığını söyledi.

Bakan Kaya'nın 34 yaşındaki Yoloğlu'na konteyner ev verilmesi talimatında bulunduğunu anlatan Çetin, şöyle konuştu:

"Biz de devlet olarak verdiğimiz sözü yerine getirdik ve dayalı döşeli bir konteyner verdik. Halı, televizyon ve mobilyaları kızımız gelip beğenip aldı. Kızımızın bu mağduriyetini inşallah gidereceğiz. Ülkemizin en büyük sorunlarından biri de kadına şiddet. Eski eşi kızımıza şiddet uyguladığı için eşinden boşanmış ve mağdurdu. Biz de devlet olarak vatandaşımızın her daim yanındayız. Sayın Bakanımız Muş'un en ücra köşesinde, köyündeki vatandaşımızın sorunuyla ilgileniyor."

Yoloğlu ise kendisine yardım eli uzatan Bakan Kaya ve Kaymakam Çetin'e teşekkür etti.

Yorumlar