Bangladeş'teki terör saldırısı

- Öldürülen rehineler arasında İtalyanların, Japonların, Güney Korelilerin ve bir Hintlinin olduğu öğrenildi

Google Haberlere Abone ol
Bangladeş'teki terör saldırısı

NEW DELHI (AA) - Bangladeş'in başkenti Dakka'daki diplomatik bölgede bir restoranda yaklaşık 35 kişinin rehin alınması eyleminde öldürülen 20 rehine arasında İtalyanların, Japonların, Güney Korelilerin ve bir Hintlinin olduğu bildirildi.

Hindistan hükümetinden bir yetkili, ölen rehineler arasında İtalya, Japonya, Güney Kore ve Hindistan vatandaşlarının olduğunu belirtti.

Kurtarılan 13 rehine arasında 7 Bangladeşli ve bir Hintlinin olduğunu söyleyen yetkili, saldırganlardan birinin sorgulanmak üzere sağ bırakıldığını ifade etti.

Hastanede tedavi altına alınan yaralılar arasında 2 Sri Lanka, bir Japonya ve bir İtalya vatandaşının bulunduğu kaydedildi.

Diğer yandan, Hindistan Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı mesajında, "Teröristlerin, Dakka'daki terör saldırısında rehin alınan Hintli kız Tarushi'yi öldürdükleri haberini paylaşmaktan derin üzüntü duyuyorum." ifadelerine yer verdi.

Japonya hükümeti olay sırasında restoranda 8 Japon bulunduğunu, birinin operasyonda kurtarılanlar arasında olduğunu, diğerlerinden ise halen haber alamadıklarını duyurmuştu.

Bangladeşli yetkililer, restorana düzenlenen operasyonda saldırganların 6'sının öldürüldüğünü, 13 rehinenin de kurtarıldığını, operasyonun sona erdiğini belirtmişti.

Rehinelerin kimlikleri açıklanmazken, operasyonu yapan ekiplerin restoranda patlayıcı maddeler ve kesici silahlar bulunduğu kaydedilmişti.

Dün gece saldırganla çatışmaya giren 2 polis yaşamını yitirmiş, yaklaşık 30 polis de yaralanmıştı.

Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

Yorumlar