Bangladeş'teki İHH yetimhanesinde hafız yetişiyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfınca Cox's Bazar kentinde kurulan Darul İman Yetimhanesi, 13 yılda 65 yetimin hafız olmasını sağladı

Google Haberlere Abone ol
Bangladeş'teki İHH yetimhanesinde hafız yetişiyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Bangladeş'in Cox's Bazar kentinde kurulan yetimhanede, çocuklara barınma hizmetinin yanında hafızlık eğitimi de veriliyor.

İHH, Bangladeşli yetimlerin barınmalarına olanak sağlamak amacıyla 2009 yılında Cox's Bazar kentinde Darul İman Yetimhanesi'ni faaliyete geçirdi.

Yetimhanede kalan 4 ila 7 yaş aralığındaki 35 çocuk, kaldıkları yaklaşık 4 yıllık süreçte Kur'an-ı Kerim'i ezberliyor, dil eğitiminden faydalanıyor.

Giderleri İHH tarafından karşılanan Bangladeşli yetimler, hafız olduktan sonra ülkedeki okullarda 4'üncü sınıftan itibaren eğitim hayatlarına devam ediyor.

Kurulduğu günden bu yana şu anki yetimlerin de aralarında olduğu 100 çocuğa ev sahipliği yapan yetimhane, 65'inin hafız olmasını sağladı.

Kurban Bayramı dolayısıyla Türkiye'den gelen İHH görevlileri, yetimhaneyi ziyaret ederek yetimlere hayırseverlerin yardımlarıyla alınan gıda ve hijyen setlerini dağıttı, ikramlarda bulundu.

- "YETİM, BÜTÜN TOPLUMLARIN GELECEĞİ VE SORUMLULUĞUDUR"

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çelik, vakfın 2009 yılında açtığı yetimhaneyi ziyaret ettiklerini söyledi.

Yetimhanede 35 çocuğun eğitim gördüğünü dile getiren Çelik, "Bu çocuklar burada öncelikle barınma, ikinci olarak da Kur'an-ı Kerim ezberleme dersini yapıyor, Kur'an-ı Kerim'i ezberledikten sonra normal Bangladeş okullarına giderek eğitimlerini sürdürüyor." dedi.

Çelik, yetimhanedeki çocukların barınma ve eğitimle alakalı tüm masrafların İHH tarafından karşılandığını belirterek, şöyle devam etti:

"Yetim, bütün toplumların geleceğidir, aynı zamanda sorumluluğudur. Bu anlamda Bangladeş'te bize emanet olan yetimlerin burada barınması bir insan ve Müslüman olarak sorumluluğumuz altında. Bunun için bu bayram kendileriyle bir araya geldik. Kendilerine hediyeler verdik, ikramlarda bulunduk, mutluluklarına mutluluk ekledik. İHH aracılığıyla bize emanet edilenlerin buraya ulaşılması konusunda insanların güvenini boşa çıkarmadığımızın bilinmesini istiyorum."

Kurban Bayramı faaliyetleri için bölgeye gelen Adana İHH görevlisi Muhittin Karadağ da hayırseverlerin yardımlarını yetimhanedeki çocuklara dağıtıp ikramlarda bulunduklarını ifade ederek, hayırseverlere teşekkür etti.

 

Yorumlar