Balkan Ninnisi Nina kimdir, nerelidir? Bedija Begovska Biyografisi

"Balkan Ninnisi" Nina kim, yabancı oyunu mu Türk mü? (Köfteci Süleyman'ın aşkı) soruları soruları dizinin 15. Bölümünün finalinde yaşanan sürprizle sorulmaya başlandı. Süleyman'ın 35 yıllık aşkı Nina sonunda çıkıp geliyor; ancak beraberinde olumsuz bir olay da yaşanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Balkan Ninnisi Nina kimdir, nerelidir? Biyografisi

Balkan Ninnisi dizisinde Nina kim, yabancı oyunu mu Türk mü? (Köfteci Süleyman'ın aşkı), karakteri canlandıran oyuncu Türk mü yabancı mı soruları merakla soruluyor. "Balkan Ninnisi" dizisinin 15. bölümünün finalinde ilginç bir durum yaşanıyor. Ertan ile Jovanka'nın ayrılığı bitiyor ve nikah kıymaya karar veriyorlar. Tam da bu esnada Süleyman'ın 35 yıllık aşkı Nina da çıkageliyor. Nina'nın gelişiyle bazı olumsuz durumlar da yaşanıyor. Dizinin ana karakterlerinden Daniel bu sahneyle birlikte diziden ayrılıyor. Balkan Ninnisi Nina kimdir, nerelidir? Bedija Begovska Biyografisi

BALKAN NİNNİSİ NİNA KİM?

"Balkan Ninnisi" dizisinde "Nina" karakteri "Kebapçı Süleyman" karakterinin gençlik aşkı ve 35 yıl aradan sonra çıkıp gelmiş bir kişidir.

Balkan Ninnisi Nina kimdir, Türk mü yabancı mı
Nina ile Süleyman 35 yıl aradan sonra bir arada

 

TRT 1'in "kültür dizisi" "Balkan Ninnisi" 11 Ekim 2022 Salı akşamı itibariyle 15. Bölümü ile ekrana geldi. Ertan ile Jovanka'nın ayrılık yaşadıkları önceki bölümün aksine bu bölümde farklı gelişmeler yaşandı. Balkanlar'daki Türk ve Boşnak toplulukları arasındaki yüzyıllara dayanan hikayelerin özeti şeklindeki dizide iki kültürün ve iki kültüre ait insanların yaşadıkları dramatik bir dille alınırken; yaşananların neden olduğu travmalara da göndermelerde bulunuluyor. 

Dizinin 15. Bölümünde Ertan ile Jovanka'nın nikahı kıyılmak üzereyken Süleyman'ın 35 yıllık aşkı Nina çıkıp geliyor. Ancak Nina'nın gelmesini istemeyen Süleyman'ın ezeli düşmanı "Darko" bunu duyunca nikah yerine gelerek silahını çeker. Süleyman'ı (Erdal Özyağcılar'ın canlandırdığı karakter) öldürmek isterken yanlışlıkla Hakan Boyav'ın canlandırdığı, "Daniel" öldürür. Peki, Balkan Ninnisi Nina kimdir?

"Balkan Ninnisi" dizisine 15. Bölümde "Nina" karakteriyle katılan oyuncu Makedon tiyatrosunun ünlü isimlerinden Bedija Begovska'dır. Peki, Bedija Begovska kimdir?

Türk dizi seyircisi aslında Begovska'yı yakından tanır. Çünkü, “Mutlu Ol Yeter”, “Limonata”, “Kiraz Bahçesi”, “Ünlü Floransa” yapımlarında yer almıştı. Hatta Elveda Rumeli dizisinde de "Bedia" karakterini canlandırmıştı.

Balkan Ninnisi Nina kimdir, Türk mü yabancı mı
Süleyman, Nina'nın gelişine sevinemiyor.

 

Begovska, Balkan Ninnisi’nde ise Elena’nın kızkardeşi, Süleyman’ın yıllar önce ayrıldığı büyük aşkı Nina karakteri karşımıza çıktı. 

Dizinin önceki bölümlerinde Köfteci Süleyman ile Nina'nın geçmişinden bazı kesitler verilmişti. 

Balkan Ninnisi’nin yapımcılığını Yalçın Arı ve Uğur Uzunok, yönetmenliğini Selahattin Sancaklı ve Evrim Yöney üstleniyor.

Senaryosunu Uğur Uzunok, Abdülhamid Işık, İdris Meydi, Alev Uzma, Ozan Ayaz ve Esma Koç’un kaleme aldığı “Balkan Ninnisi”nin müziklerini Alper Atakan yapıyor.

Balkan Ninnisi her Salı akşamı saat 20.00'de TRT 1 ekranlarında yayınlanıyor.


 

Yorumlar