Balkan Masa Tenisi Şampiyonası Edirne'de yapılacak

- Türkiye, 1-5 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek şampiyonada 16 sporcuyla madalya mücadelesi verecek

Google Haberlere Abone ol
Balkan Masa Tenisi Şampiyonası Edirne'de yapılacak

ANKARA (AA) - 44. Balkan Masa Tenisi Şampiyonası, 1-5 Ağustos tarihlerinde Edirne'de gerçekleştirilecek.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonundan yapılan açıklamaya göre Edirne Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenecek şampiyonaya 11 ülke katılacak.

Şampiyonada Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan, Kosova, Arnavutluk, Sırbistan, Karadağ, Makedonya, Romanya, Slovenya, Yunanistan ve Bosna Hersek Milli Takımları mücadele edecek.

Beş gün sürecek şampiyonada erkekler ve kadınlarda takım müsabakalarının yanı sıra tekler, çiftler ve karışık çiftler karşılaşmaları yapılacak.

Türkiye'nin 16 kişilik şampiyona kadrosunda şu sporcular bulunuyor:

Erkekler: İbrahim Gündüz, Ziver Gündüz, Talha Yiğenler (Beşiktaş), Batuhan Ulucak (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Ali Afşin Gül (Fenerbahçe), Tugay Şirzat Yılmaz, Bilal Selim Tok, Umut Emre Başsan (Yalova Belediyespor)

Kadınlar: Özge Yılmaz, Betül Nur Kahraman (Kocasinan Belediyespor), Gülpembe Özkaya (Fenerbahçe), Merve Nur Öztürk (Çorumspor), Ece Haraç, Aybala Koçal (Yalova Belediyespor), Dilan Tek (Büyükşehir Belediye Ankaraspor), Yağmur Şevval Karaca (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)


- Hedef Balkan şampiyonluğu


Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç, Türkiye'nin 8 yıl sonra Balkan Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağını belirterek, "Bu şampiyona gelecek yıllarda düzenlemeyi düşündüğümüz uluslararası organizasyonlar için bir mihenk taşı olacaktır. Milli takım sporcularımız son dönemde artarak devam eden uluslararası başarılarına bir yenisini Edirne'de ekleyeceklerdir." değerlendirmesinde bulundu.

Milli takım antrenörleri Bayramali Yıldız ile Halil Adak ise erkekler ve kadınlarda takım halinde Balkan şampiyonluğunu hedeflediklerini ifade etti.

Karadağ'ın başkenti Podgorica'da geçen yıl yapılan şampiyonada Türkiye, erkekler ve kadınlar takım maçlarında Balkan şampiyonu olurken, ferdi müsabakalarda 5 altın, 4 gümüş ve 5 bronz olmak üzere 14 madalya kazanmıştı.


- Kerim Koç, BTTU Başkanlığı görevini yürütecek


Edirne'de şampiyona sırasında gerçekleştirilecek Balkan Masa Tenisi Birliği (BTTU) toplantısında, organizasyonun gelecek yıl nerede düzenleneceği açıklanacak.

Bu toplantıyla Kerim Koç'un BTTU Başkanlığı dönemi de başlamış olacak.

Koç, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu ile BTTU Başkanlığı görevlerini birlikte yürütecek.

Yorumlar