Balıkesir'de art arda depremler, geceyi sokakta geçirdiler

Balıkesir'de dün gece yarısında art arda meydana gelen depremlerin ardından vatandaşlar sokaklara döküldü. Bir çok aile evlerdeki çatlaklardan dolayı geceyi sokakta geçirdi.

Google Haberlere Abone ol
Balıkesir'de art arda depremler, geceyi sokakta geçirdiler

Balıkesir'de dün gece saatlerinde peş peşe meydana gelen  depremlerinden ardından vatandaşlar sokaklara döküldüç

Kentte gece 23.14'te 4,6, büyüklüğünde, 23.24'te de 4,3 ve 23.46'da 4,0 şiddetindeki depremler meydana geldi. Depremi en çok hisseden Altıeylül ilçesi kırsal Akçaköy Mahallesi sakinleri dışarı çıkarak ateş yakıp ısınmaya çalıştı.

EVLERDE ÇATLAKLAR VAR

Peş peşe yaşanan depremlerinden ardından bazı evlerde de küçük çatlaklıkların olduğu görülürken, mahalle sakinleri geceyi dışarıda geçiriyor. 

"ATEŞ BAŞINDAYIZ"

Akçaköy Mahallesi sakinlerinden Şükrü Gurbak da depremi çok şiddetli hissettiğini dile getirdi. Geceyi sokakta geçirdiklerini anlatan Gurbak, evlere gidip uyuyamadıklarını söyledi. Köyde ufak tefek çatlaklar haricinde zarar ziyan olmadığını söyleyen Gurbak, "Şimdi de dışarıdayız ateşin başında. AFAD, belediye, jandarma Allah razı olsun geldiler halimizi hatırımızı sordular gittiler" dedi.

"HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK"

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, yaptığı açıklamada, sabaha kadar teyakkuz halinde olacaklarını belirtti.

Telefonla bilgi aldıklarını aktaran Avcı, "Şu an için bize gelen herhangi bir olumsuzluk yok, gerekli bütün çalışmaları yapıyoruz. Akçaköy ve Ayvacık mahallelerine yakın olduğu tahmin ediliyordu, oralarla da görüştük herhangi bir olumsuzluk olmadığı bilgisi geldi." ifadelerini kullandı.

5 İLDE DE HİSSEDİLDİ

Öte yandan deprem, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, İzmir ve Tekirdağ'da da hissedildi.

Yorumlar