"Balıkesir ormanlarından bal akıyor"

- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Ülkemizin her yerinde bal ormanları tesis ediyoruz. Bu kapsamda Balıkesir’de tesis ettiğimiz bal ormanlarından bal akıyor"

Google Haberlere Abone ol
"Balıkesir ormanlarından bal akıyor"

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, arıcılığa ve bal üretimine verilen destekler sayesinde Türkiye'nin bal üretiminde dünyada 6'ncı sıradan 2'nci sıraya yükseldiğini belirterek, "Ülkemizin her yerinde bal ormanları tesis ediyoruz. Bu kapsamda Balıkesir'de tesis ettiğimiz bal ormanlarından bal akıyor" ifadesini kullandı.

Yazılı bir açıklama yapan Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından bugüne kadar Balıkesir'de 8 adet bal ormanı tesis edildiğini, ilde toplam 7 bin 720 alanda arıcılığa hizmet verildiğini bildirdi.

Bu yıl içinde Bandırma Orman İşletme Müdürlüğünde 2 bin 130 dekar alanda daha bal ormanının hizmete alınmasının planlandığını vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Ülkemizin her yerinde bal ormanları tesis ediyoruz. Bu kapsamda Balıkesir’de tesis ettiğimiz bal ormanlarından bal akıyor. Arıların bal temininde kullanılan türlerden oluşan bu bal ormanları sayesinde Balıkesirimizin sahip olduğu kovan sayısı da hızla artıyor. Hedefimiz dünyada bal üretiminde ilk sıraya yükselmektir."

Bakan Eroğlu, dünyada bal üretiminde iddialı konuma gelmek maksadıyla bal ormanları kurduklarına işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Arıcılığı geliştirmek ve bal üretimini artırmak için her türlü desteğe hazırız. Türkiye genelinde bal ormanı için çok talep vardı. Biz, bu taleplerin hepsine cevap verdik. Muğla'dan Elazığ'a kadar her ilimizde bal ormanı kuruyoruz. Çünkü, balda marka oluşturmak çok önemli. İstiyoruz ki, ballarımız şeker katmadan halis ballar olsun. Bunun için de arıcılara her türlü desteği vermeye hazırız."

- "Arıcılığın geliştirilmesi ekolojik-sosyal açıdan büyük önem taşıyor"

Eroğlu, Türkiye'de arıcılığın geliştirilmesinin ekolojik ve sosyal açıdan önemli olduğunu belirterek, aynı zamanda ormanlarımızın geleceğinin güvence altına alınmasında büyük bir önem taşıdığını bildirdi.

Yapılacak destekle, köylülerin gelir imkanlarının da artacağına değinen Eroğlu, şunları kaydetti:

"Böylece orman köylülerinin gelir düzeyinin artırılması sağlanarak göçün ve ormanlık alanlardaki olumsuz baskıların azaltılması, ormanlık alanların rehabilite edilmesi, bitki örtüsünün artmasıyla toprakların erozyona karşı korunması, arıların yapacağı tozlaşma sayesinde biyolojik çeşitliliğin korunması ve ülke ekonomisine katkı sağlanması da hedefleniyor."


Yorumlar