Balık yemek için 5 önemli neden

Kış aylarının vazgeçilmez besinlerinden olan balık etinin, insan sağlığı açısından birçok faydasının olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Yüksel balık tüketmek için öne çıkan 5 nedeni şöyle sıraladı:

Balık yemek için 5 önemli neden - Sayfa 1

İnsan sağlığı açısından son derece önemli faydaları olan deniz ürünlerinin her biri adeta birer sağlık deposu. Kış aylarının vazgeçilmez besinlerinden olan balık etinin, insan sağlığı açısından birçok faydasının olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Yüksel balık tüketmek için öne çıkan 5 nedeni şöyle sıraladı:

Balık yemek için 5 önemli neden - Sayfa 2

ALZHEIMER RİSKİNİ AZALTIR / Arastırmalar haftada 1 balık tüketmenin beyindeki gri madde nöronlarını koruyabileceğini göstermiştir. Çalışmalarda haşlanmış veya fırında (kızartılmadan) balık tüketenlerin beyindeki öğrenme ve hatırlama merkezinin etkilendiği görülmüştür.

Balık yemek için 5 önemli neden - Sayfa 3

SAÇ VE DERİYİ GÜZELLEŞTİRİR / Balık derinin iyi beslenmesini ve parlamasını sağlar. Yapılan çalışmalar balık ve balık yağının sedef hastalığına etki edebileceğini göstermiştir.

Balık yemek için 5 önemli neden - Sayfa 4

DEPRESYONDAN KORUR / Araştırmalar antidepresanlarla birlikte balık tüketilmesinin balık tüketmeyenlere göre depresyonu daha kolay yendiğini göstermiştir.