Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı Temel Atma Töreni

- Başbakan Yıldırım: (1) - "(Avrasya Tüneli) 20 Aralık'ta da onun açılışını hep birlikte Cumhurbaşkanımızla beraber yapacağız" - "2018'in en geç sonunda, artık Bakırköy İDO İskelesi'nden Kirazlı'ya kadar, Bakırköy Özgürlük Meydanı, Bahçelievler ve Kirazlı'ya kadar, tam 9 kilometre metro yerin altından, 40-50 dakikada buraya geliyordunuz, şimdi artık 10 dakikada geleceksiniz, 10 dakikada da gideceksiniz" - "İstanbul'da başlayan kutlu yürüyüş bugün Türkiye'de aynı şekilde aynı kararlılıkla kurucumuz, liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde devam ediyor"

Google Haberlere Abone ol
Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı Temel Atma Töreni

İSTANBUL (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Avrasya Tüneli'nin 20 Aralık'ta açılacağını bildirdi.

Yıldırım, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, mübarek bir ayda, mübarek bir şehre güzel bir hizmetin başlangıcında vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la beraber çalışma bahtiyarlığını yaşadığı İstanbul'a kazandırılacak eserin temelini atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldırım, "Hayırlı uğurlu olsun. 2018'in en geç sonunda, artık Bakırköy İDO İskelesi'nden Kirazlı'ya kadar, Bakırköy Özgürlük Meydanı, Bahçelievler ve Kirazlı'ya kadar, tam 9 kilometre metro yerin altından, 40-50 dakikada buraya geliyordunuz, şimdi artık 10 dakikada geleceksiniz, 10 dakikada da gideceksiniz. İstanbul, Türkiye'nin özetidir ve mozaiğidir. İstanbul'a hizmet etmek adeta ibadet gibidir. Halka hizmet Hakk'a hizmettir. İstanbul, medeniyet, kültür, tarih, ilim, irfan ve ticaret şehridir." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, AK Parti hareketinin İstanbul'da doğduğunu hatırlatarak, hareketin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la başladığını söyledi. İstanbul'un 1994'ten önce ne halde olduğunu gençlerin değil 30 yaş ve üzerindekilerin çok iyi bileceğini anlatan Yıldırım, İstanbul'un bir dönem "çukur", "çamur" ve "çöp"le özdeşleştiğini kaydetti.

Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Milletin adamı, içinizden çıkan birisi bu 'İstanbul'un hak ettiği bir şey değil. İstanbul buna layık değil. İstanbul'u bu sefaletten kurtaracağım.' dedi. Siz de onu belediye başkanı seçtiniz. 1994, İstanbul için bir dönüm noktasıdır. Bir dünya şehri İstanbul'un dağ gibi sorunlarının, dağ gibi hizmetlerle çözülmeye başlandığının adıdır. İstanbul'da başlayan kutlu yürüyüş, bugün Türkiye'de aynı şekilde, aynı kararlılıkla kurucumuz, liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde devam ediyor. Sizlere onun selamını getirdim. Recep Tayyip Erdoğan, bir İstanbul sevdalısıdır ve Türkiye sevdalısıdır."

Marmaray'ı Osmanlı'nın planladığını, projelerini, Sultan Abdülmecid ve Sultan Abdülhamid'in çizdiğini belirten Yıldırım, Marmaray'ı 100 yıl sonra hayalden gerçeğe çevirenin onların torunları olduğunu dile getirdi. Yıldırım, Erdoğan ve arkadaşlarının bu projeleri hayata geçirdiğine vurgu yaparak, açıldığından bugüne kadar Marmaray'dan 142 milyon yolcunun geçtiği bilgisini verdi.

Kendilerinin eserlerine bazılarının hayallerinin bile yetişemeyeceğini vurgulayan Yıldırım, "Bununla bitmiyor. İstanbul'a ne yaparsak ne projeler kazandırırsak azdır. Çünkü İstanbul'a borcumuz var. Gençliğimiz, en güzel yaşlarımız ve hatıralarımız bu şehirde geçti. Onun için İstanbul'a daha çok ama çok eserler kazandıracağız. Yedi tepeli İstanbul'a, yedi yıldız gibi eser yapıyoruz." dedi.

- Avrasya Tüneli 20 Aralık'ta açılıyor

Başbakan Binali Yıldırım, eserleri şöyle sıraladı:

"Marmaray yapıldı ve açıldı. İki, hemen Marmaray'ın yanında Avrasya Tüneli. Fatih'in gemileri karadan yürüttüğünü biliyorsunuz. Dedemiz gemileri karadan yürütür de onu torunları trenleri denizlerin altında geçiremez mi? Geçirdik mi? Marmaray'ı yaptık mı? Hayırlı olsun. Yetmez. Yanında şimdi arabalar için bir tünel yapıyoruz. 20 Aralık'ta da onun açılışını hep birlikte Cumhurbaşkanımızla beraber yapacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Yetmedi Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Dünyanın üzerinden tren yolu da geçen en geniş köprüsünü bu güzel şehre İstanbul'a kazandırdık. 26 Ağustos'ta da büyük bir coşkuyla Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü beraber açacağız. İstanbul ve İzmir'i komşu kapısı yapacak İstanbul-İzmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü... Dünyanın 4. büyük köprüsü. Bunun açılışını da bu ayın 30'unda yapacağız. Açılışa hepinizi bekliyorum. Köprüyü açacağız, iftarı da beraber yapacağız. Hayırlı olsun. Beş, İstanbul-Ankara hızlı treni yaptık mı? Hizmete aldık mı? Hayırlı olsun. Altı, dünyanın en büyük havalimanı nereye yakışır? 26 Şubat 2018'de de dünyanın en büyük havalimanını İstanbullulara kazandırıyoruz. Yedinci, Kanalistanbul... İstanbul ikinci boğaza kavuşuyor. İstanbul'a bir boğaz yetmez. İkinci boğaz da Kanalistanbul geliyor."

(Sürecek)

Yorumlar