Bakanlıktan 'Efsane Cuma' uyarısı

ABD'de Şükran gününden sonraki ilk cumaya denk gelen ve çeşitli isimlerle anılan çılgın indirimlerin yapıldığı gün için Ticaret Bakanlığı'ndan uyarı geldi. Konuyla ilgili çok fazla şikayet aldığını kaydeden bakanlık yanıltıcı fiyatlar verildiğini fark eden vatandaşların öncesi ve sonrası olmak üzere ürün fiyatlarını fotoğraflarla bakanlığa iletmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol
Bakanlıktan 'Efsane Cuma' uyarısı

Türkiye'de 'Efsane Cuma' veya 'Şahane Cuma' olarak anılan indirimlerin yapıldığı günün yaklaşması ile bir çok firma ürünlerinde büyük indirim yaptığını açıkladı. Ancak bazı vatandaşlar indirim olarak verilen fiyatların yanıltıcı olduğunu iddia ederek Ticaret Bakanlığına çok sayıda şikayette bulundu. 

Ticaret bakanlığı ise şikayetler üzerine harekete geçerek bir açıklama yaptı. Son zamanlarda ürünlerde yüzde 60 yüzde 70 oranlarında indirimlerin yapıldığı iddia edilen "Efsane Cuma İndirimleri" ve benzeri isimlerle anılan kampanyaların dünyada olduğu gibi ülkemizde de satış stratejisi haline geldiği belirtilen açıklamada firmalar tarafından uygulanan pazarlama teknikleri üzerine çok sayıda şikayet alındığı ifade edildi. 

BAKANLIK: BİZE BİLDİRİN

Yanıltıcı indirim ve fiyatları tespit eden vatandaşların ne yapması gerektiğine dair açıklama yapan bakanlık "Bu kapsamda, tüketicilerimizin çoğunlukla mesafeli satış (e-ticaret) yöntemini kullanarak katıldığı “Efsane Cuma” ve benzeri kampanyalar aracılığıyla aldatılıp yanıltılmaması ve olası mağduriyetlerin yaşanmaması açısından, kamuoyuna uyarıcı bilgiler verilmesinde fayda görülmektedir. Bununla birlikte, yanıltıcı indirim yapıldığını düşünen tüketicilerin bu durumu, indirim öncesi ve sonrası fiyat görselleri ile birlikte, Bakanlığımıza bildirmesi önem arz etmektedir. Gerek dürüst ve adil bir ticari ortamın tesis edilmesi gerekse tüketicilerin menfaatlerinin korunması açısından yanıltıcı indirim kampanyası yapan satıcılar hakkında Bakanlığımızca gerekli tüm idari işlemler uygulanacaktır.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar