Bakanlık indirime yeşil ışık yakmadı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tarafından Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde (FSM) yürütülen çalışma nedeniyle oluşan trafiğe çözüm olarak “Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Avrasya Tüneli'nde geçiş ücretleri düşürülsün” önerisine Ulaştırma Bakanlığı yeşil ışık yakmadı.

Google Haberlere Abone ol
Bakanlık indirime yeşil ışık yakmadı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün bazı şeritlerini, rutin bakım ve onarımı amacıyla 27 Haziran'dan itibaren geçişlere kapattı. Bakanlıktan yapılan açıklamalara göre, köprüdeki çalışmalar, 17 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Bakım onarım çalışmalarının başlatılması İstanbul'da trafik yoğunluğuna sebep oldu.

Öte yandan oluşan trafik yoğunluğu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Bakanlığı’ndan, “Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Avrasya Tüneli'nde geçiş ücretleri indirilsin” talebinde bulunacaklarını duyurmuştu. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın talebine olumsuz yanıt veren Ulaştırma Bakanlığı “İndirim gündemimizde yok” mesajı verdi.

PLANLANANDAN ERKEN BİTEBİLİR

Öte yandan bakanlık en kötü senaryo dikkate alınarak bir tarih belirlendi. Bunda göre, en geç, 17 Ağustos'a kadar devam edecek olan çalışmaların daha erken bitme olasılığı bulunuyor.

Yorumlar