Bakanlar Özlü, Bak ve Arslan Ardahan'da

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: "Ardahan'ın, Yalnızçam'ın sahip olduğu güzellik Alp Dağları'ndan daha geride değildir. Ardahan'ın dağları, Alp Dağları ile rahatlıkla rekabet edebilir. Tüm mesele buraları tanıtmak ve dünyaya gösterebilmektir" - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: "Bu tesisin (Yalnızçam Kış Turizmi Merkezi) daha modern hale getirilmesi ve misafirlerini daha iyi ağırlaması adına çok güzel proje başlatıldı. Bu tesise proje kapsamında yapılan harcamanın toplamı 50 milyon liradır" - Gençlik ve Spor Bakanı Bak: "Amacımız, gençlerimizin kış sporlarında da başarılı olması. Ardahan'dan uluslararası alanda derece yapacak sporcular çıkacak. Federasyonlarımız tarafından buranın kullanılması için onlara yol göstereceğiz, onların buradan faydalanmasını isteyeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Bakanlar Özlü, Bak ve Arslan Ardahan'da

ARDAHAN (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Ardahan'ın, Yalnızçam'ın sahip olduğu güzellik Alp Dağları'ndan daha geride değildir. Ardahan'ın dağları, Alp Dağları ile rahatlıkla rekabet edebilir. Tüm mesele buraları tanıtmak ve dünyaya gösterebilmektir." dedi.

Yalnızçam Kış Turizmi Merkezi'nin ve telesiyej hattının açılışını gerçekleştirmek üzere Ardahan'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, kayak merkezinin girişinde "kırmızı" ve "beyaz" balonlarla süslenen atlı kızaklara binerek törenin yapılacağı alana geldi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış programında, Kafkas Halk Oyunları ekibi gösteri sundu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, burada yaptığı açılış konuşmasında, kayak merkezinin Ardahan'a ve ülkeye hayırlı olması dileklerinde bulundu.

- "Türkiye'nin en modern telesiyej hattı"

Tesisin, bakanlıklarının Avrupa Birilği ile yürüttüğü Rekabetçi Sektörler Projesi çerçevesinde hayat bulduğunu belirten Özlü, şöyle konuştu:

"Proje kapsamında kayak merkezine 3 kilometre uzunluğunda telesiyej hattı kuruldu. Bu hat ülkemizdeki diğer kayak merkezlerindeki hatlardan en modernidir. Yalnızçam Kayak Merkezi, kavuştuğu modern çehresiyle Türkiye'nin Doğu Anadolu'nun ve Ardahan'ın iftihar edeceği bir eser olmuştur. Attığımız her temel, kurduğumuz her tesis, hayata geçirdiğimiz her proje, ülkemizi ve şehirlerimizi geleceğe taşıyan önemli adımlardır. Ardahan dışarıya göç veren küçük bir şehir ama Ardahan ülkemizin en güzel, doğal, geleceği açık şehirlerden bir tanesidir. Tüm bu projeler Ardahan'ı cazibe merkezi haline getirecek adımlardır."

Özlü, açılışını yaptıkları tesisle Ardahan'ın sahip olduğu doğal potansiyeli harekete geçirdiklerini ifade ederek, kentin kapılarını kış turizmine, sporculara ve turistlere açtıklarını aktardı.

- "Ardahan Alp Dağları ile rekabet edebilir"

Ardahan'a yepyeni ticari bir avantaj ve fırsat sunduklarını anlatan Özlü, şu değerlendirmede bulundu:

"Bunlar bizim hükümet ve Bakanlık olarak elbette görevlerimizdir. Şehirlerimizi markalaştırmak, onların avantajlarını fırsata çevirmek, vatandaşlarımızın ekmeğini büyütmek için çalışıyoruz. Ben inanıyorum ki Ardahan, Türkiye'nin marka şehirlerinden birisi olacaktır. Ardahan peyniriyle, etiyle, sütüyle, kazıyla, dağlarıyla, gölleriyle, ozanlarıyla, konuksever insanlarıyla markadır. Ardahan tüm bunların yanında bundan sonra da kayak merkeziyle marka olacak. Ardahan'ın Yalnızçam'ın sahip olduğu güzellik Alp Dağları'ndan daha geride değildir. Ardahan'ın dağları Alp Dağları ile rahatlıkla rekabet edebilir. Tüm mesele buraları tanıtmak ve dünyaya gösterebilmektir."

93 Harbi'ni, işgalleri ve katliamları yaşayan Serhat şehri Ardahan'ın her koşulda Türkiye için düşmanla mücadele ettiğini ve Türkiye için şehitler verdiğini belirten Özlü, "Bugün de Zeytin Dalı Harekatı'nda düşmana göz açtırmıyoruz. Hep birlikte can sağ oldukça 'düşmana geçit yok' diyoruz." ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından Ardahan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, bir süre önce tescillenen Ardahan çiçek balının tescil belgesini Bakan Özlü'ye takdim etti.

- "Proje, 50 milyon liraya mal oldu

Bakan Arslan ise şehirlerin değerlerini gün yüzüne çıkarabilmenin ve yararlanabilir hale getirmenin önemli olduğunu anlattı.

Eskiden kar ve kışın külfet olarak görüldüğüne işaret eden Arslan, şöyle devam etti:

"Karın tarım için bir bereket olduğunu geç de olsa anladık. Bunun yanı sıra kayak tesisleriyle şehirlerin ekonomisine, esnafının sıcak parayla buluşmasına katkı sağladığını gördük. Bu tesisin daha modern hale getirilmesi ve misafirlerini daha iyi ağırlaması adına çok güzel proje başlatıldı. Bu tesise proje kapsamında yapılan harcamanın toplamı 50 milyon liradır."

Tesisin daha da gelişeceğini ve iyi hale geleceğini aktaran Arslan, Ardahan ve Sarıkamış'taki kayak merkezlerindeki kar kalitesinin çok iyi olduğunu hatırlattı.

Sarıkamış ve Ardahan'da dünyada emsali az bulunan kristal karın bulunduğunu bildiren Arslan, şu ifadeleri kullandı:

"Bu karın kalitesini dünyaya açmak, yaymak adına her şeyi yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Çıldır Gölü'ne tekneler getirdik, bu bölgeyi denizle buluşturduk. Sosyal tesisler var, onları da kazandırdık. Ardahan'a 2 milyar 225 milyon lira yatırım yaptık. Ardahan'da hiç bölünmüş yol yokken 90 kilometre bölünmüş yol yaptık. Ardahan'da sıcak asfalt yokken 70 kilometre sıcak asfalt yol yaptık."

Arslan, bölgeyi Karadeniz'e bağlamak için Sahara Tüneli'ni çok önemsediklerini belirterek, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi ile Kars ve Ardahan'ı, dünyayla entegre etmiş olduklarını sözlerine ekledi.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Bakan Arslan'a hediye takdim etti.

- "Tesisin federasyon tarafından kullanılmasını isteyeceğiz"

Gençlik ve Spor Bakanı Bak da kayak merkezi gibi tesislerin gençler için yapıldığını vurgulayak, tesisin hayırlı olmasını diledi.

Son yıllarda kış turizmine büyük yatırımlar yaptıklarını aktaran Bak, şunları söyledi:

"Amacımız, gençlerimizin kış sporlarında da başarılı olması. Ardahan'dan uluslararası alanda derece yapacak sporcular çıkacak. Federasyonlarımız tarafından buranın kullanılması için onlara yol göstereceğiz, onların buradan faydalanmasını isteyeceğiz. Cumhurbaşkanımız spora büyük destek veriyor. Büyüyen, gelişen ülkemizin kış sporlarında da büyümesini istiyoruz. İnanıyoruz ki ileri ki yıllarda büyük kış sporları organizasyonları yapacağız. Avrupa bizden bu anlamda önde ama onları geçeceğimize inanıyorum."

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Bakan Bak'a hediye takdim etti.

Daha sonra Bakanlar Arslan, Bak ve Özlü, dua edilmesinin ardından kurdele keserek, kayak merkezi ile telesiyej hattının açılışını gerçekleştirdi, telesiyeje binerek kayak merkezinin zirvesinde incelemede bulundu.

Açılışa Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals, bölge illerinin valileri ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Yorumlar