Bakan Yılmaz'dan Münbiç açıklaması

- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: - "Münbiç'te ABD ile yapılan protokolün uygulamaya geçmesi Türkiye'nin dış politikadaki çok büyük başarısını göstermektedir" - "Türkiye, kendi ulusal çıkarlarını, milli menfaatlerini göz önünde tutarak Afrin'le ilgili sorun olduğunda Rusya ile çözebilme kapasitesini, Münbiç ile ilgili sorun olduğunda ise diplomasi yoluyla ABD ile çözebilme başarısını, kabiliyetini, yeteneğini kazanmış bir ülkedir"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yılmaz'dan Münbiç açıklaması

ANKARA (AA) - SELMA KASAP - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Münbiç'te ABD ile yapılan protokolün uygulamaya geçmesi Türkiye'nin dış politikadaki çok büyük başarısını göstermektedir." dedi.

Bakan Yılmaz, AA muhabirine ABD ile varılan mutabakat çerçevesinde Türk askerinin dün Münbiç'te devriye faaliyetine başlamasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yılmaz, "Münbiç'te ABD ile uygulama protokolü aşamasına gelinmesi ve yapılan protokolün uygulamaya geçmesi Türkiye'nin dış politikadaki çok büyük başarısını göstermektedir. Türkiye, kendi ulusal çıkarlarını, milli menfaatlerini göz önünde tutarak Afrin'le ilgili sorun olduğunda Rusya ile çözebilme kapasitesini, Münbiç ile ilgili sorun olduğunda ise diplomasi yoluyla ABD ile çözebilme başarısını, kabiliyetini, yeteneğini kazanmış bir ülkedir. Bu gerçekten daha önce görülmeyen bir husustu." diye konuştu.

Türkiye'nin ulusal çıkarlar söz konusu olduğunda daha önce hiç olmadığı bir yeteneği, kabiliyeti kazandığına işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Pekala Rusya ile görüşüp kendi çıkarlarını, güvenliğini sağlayabiliyor, ABD ile görüşüp yine kendi ülkesinin halkının güvenliğini, çıkarlarını koruma yeteneğini kazandı. 'Dış politikada ne yapıldı' denildiğinde, tek başına bu cümle; Afrin sorununu Rusya ile çözebilme yeteneğini, Münbiç sorununu ABD ile çözebilme yeteneğini diplomasi yoluyla kazanan bir Türkiye."


Yorumlar