Bakan Soylu açıkladı: Saldırgan çevik kuvvet polisi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rus elçisini öldüren saldırganın polis olduğunu açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Bakan Soylu açıkladı: Saldırgan çevik kuvvet polisi

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Ankara'da bugün Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'un ölümüne neden olan silahlı saldırının failiyle ilgili ilk resmi açıklama geldi. Açıklamayı yapan İçişleri Bakanı Süleyman Solu, Rus elçisini öldüren saldırganın polis memuru olduğunu doğruladı. Bakan Soylu, saldırganın Aydın Söke doğumlu Mevlüt Mert Altıntaş olduğunu söyledi. 

Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: Bugün saat 19.05 sularında Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde "Gezgin Gözüyle Kaliningrad'dan Kamçatka'ya Rusya" adlı fotoğraf sergisinde Rusya Büyükelçisi Sayın Andrey Karlov, konuşması esnasında silahlı bir saldırıya uğramıştır. Kaldırıldığı Güven Hastanesinde saat 19.53'te hayati bulgularının olmadığı tespit edilmesine rağmen hemen yapılan canlandırma müdahalesine cevap alınamamış ve kıymetli dostumuz, Sayın Büyükelçimiz hayatını kaybetmiştir.

Saldırgan 24 Haziran 1994, Aydın Söke doğumlu. Manisa Şehzadeler nüfusuna kayıtlı, Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi mezunu, İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu mezunu ve halen Ankara Çevik Şube Müdürlüğünde görev yapan ve 2,5 yıldır bu görevde bulunan Mevlüt Mert Altıntaş.

Bu suikast, bu saldırı, bu terör eylemi, Türkiye-Rusya ilişkilerine gerçekleştirilmiş bir terör eylemidir. Bu, büyük bir provokasyondur. Özellikle Türkiye-Rusya ilişkilerinin çok iyi olduğu bir safahatta, bir dönemde gerçekleştirilen bu acımasız terör eyleminin, Türkiye'ye sıkılmış bir kurşun olduğunu ve milletimizin emanetinde olan, ülkemizin emanetinde olan bir dostumuza yönelik hain bir eylem olduğunu düşünüyoruz.

Yorumlar

kenan çevik kuvvetin polisin içinde bu kripto fetöcülerden çok var incelensin temizlensin
a.güler Aydın sökeli fetonun gö..tünü yalayan ib..ne Resmen Fetocu ..onun bunun ç ..çocuğu senin ölünün ...a ..mına koyayım puşt ib..ne tipine bakın insanlıktan çıkmış mahlukat fetoya ruhunu satmış ruh hastası 27 aralık senaryonuz tutmaz bu millet uyandı sizin ne puşt ibne olduğunuz sokaktaki çocuk bile biliyor fazla zıplamayın zıplarsanız böyle it gibi geberirsiniz..şerefsiz arnavuft tohum