Bakan Selçuk'tan Doğa Koleji açıklaması

Uzun zamandır kamuoyunu meşgul eden Doğa Koleji ile ilgili konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Doğa Koleji satışının takip edildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Selçuk'tan Doğa Koleji açıklaması

Kamu kaynaklarıyla Doğa Koleji'nin kurtarılmasının gündemde olmadığını söyleyen Ziya Selçuk, okulların kurtarılamaması durumunda her türlü tedbirin alındığını söyledi.

Kurumun maddi büyüklüğü nedeniyle devir işlemlerinde sürenin uzadığını belirten Bakan Selçuk, satış işlemlerinin yakından takip edildiğini belirtti.

Sonlandırma işleminin yapılması halinde öğretmenlerin çok büyük bir problemle karşı karşıya kalacağını belirten Bakan Selçuk, "Dersinin başında olan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Satış ve devir sürecinin bakanlık tarafından çok yakından takip edildiğini kaydeden Selçuk, yakın bir süre içerisinde satış yönüde bir çözümün ortaya çıkması için gereken tedbirleri aldılarını söyledi. Bakan Selçuk, "Temennimiz satış sürecinin olumlu bir şekilde gerçekleşmesi yönünde olup kamu kaynakları ile şirket kurtarma planımız olmadığını ifade etmek isteriz. Yeni okul açılırken mali teminat zorunluluğu getirilecek." ifadelerini kullandı.

Yorumlar