Bakan Özhaseki'den "Dünya Çevre Günü" mesajı

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: - "Çevre ve insan ilişkisinin ideal hali, arı ve çiçek arasındaki ilişki gibi olmalıdır. Arılar çiçekleri dolaşır, polen toplarlar ancak bundan hiçbir çiçek zarar görmez. Çevreye dair insanoğlunun yaklaşımı da zarar vermeden faydalanmak şeklinde olmalıdır"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Özhaseki'den "Dünya Çevre Günü" mesajı

ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Çevre ve insan ilişkisinin ideal hali, arı ve çiçek arasındaki ilişki gibi olmalıdır. Arılar çiçekleri dolaşır, polen toplarlar ancak bundan hiçbir çiçek zarar görmez. Çevreye dair insanoğlunun yaklaşımı da zarar vermeden faydalanmak şeklinde olmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Özhaseki, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, çevre ve insanın, bir bütünün parçaları olduğunu belirtti.

Çevrenin korunması ve geliştirilmesinin insan hayatına olumlu katkılar sağladığını vurgulayan Özhaseki, çevrenin zarar görmesinin de felaketlere yol açabildiğini ifade etti.

Özellikle teknolojik gelişmelerle oluşan çevre kirliliğinin herkese sorumluluk yüklediğine değinen Özhaseki, çevreyle ilgili konuların devletlerin karar alma süreçlerini doğrudan etkilediğini bildirdi.

Çevrenin korunmasıyla ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde birçok toplantı yapıldığını ve protokoller oluşturulduğunu belirten Özhaseki, bakanlık olarak "çevre hassasiyeti oluşturma" şiarıyla düzenlenen tüm etkinliklere katkı sunduklarını kaydetti.

- "En güzel miras, yaşanabilir bir dünyadır"

Özhaseki, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Çevre ve insan ilişkisinin ideal hali, arı ve çiçek arasındaki ilişki gibi olmalıdır. Arılar çiçekleri dolaşır, polen toplarlar ancak bundan hiçbir çiçek zarar görmez. Çevreye dair insanoğlunun yaklaşımı da zarar vermeden faydalanmak şeklinde olmalıdır. Medeniyetimiz, çevreyi gelecek nesillerin emaneti olarak kabul eder. Bu yüzden çevre hassasiyeti taşımayı ve çevre kirliliğiyle mücadeleyi asli bir vazife olarak görüyoruz. Çünkü bırakabileceğimiz en güzel miras, yaşanabilir bir dünyadır. Bu vesileyle 1972 yılında Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen Dünya Çevre Günü'nü kutluyor, çevremiz ve dünyamız adına hayırlar getirmesini temenni ediyorum."

Yorumlar