Bakan Özhaseki'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: - "Aziz milletimizi, bayrağımızı, vatanımızı, devletimizi ve cumhuriyetimizi dün olduğu gibi bugün de korumaya devam edeceğiz. Şühedanın kanlarıyla bıraktığı bu devlet, kıyamete kadar var olacaktır"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Özhaseki'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Aziz milletimizi, bayrağımızı, vatanımızı, devletimizi ve cumhuriyetimizi dün olduğu gibi bugün de korumaya devam edeceğiz. Şühedanın kanlarıyla bıraktığı bu devlet, kıyamete kadar var olacaktır." ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, milletlerin ve devletlerin tarih sayfaları arasında müstesna yere sahip dönemleri olduğunu belirtti.

Türk milleti için de 29 Ekim 1923 tarihinin büyük anlam ifade ettiğini vurgulayan Özhaseki, "Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Anadolu'da başlayan işgale direnen aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal öncülüğünde gerçekleştirdiği milli mücadeleyi, cumhuriyetin ilanıyla taçlandırır." değerlendirmesinde bulundu.

Büyük fedakarlık ve insanüstü gayretle kurulan Türkiye'nin, cumhuriyet ile beraber muasır medeniyetler yolunda en büyük adımlardan birisini attığını ifade eden Özhaseki, milli iradenin vasıtası cumhuriyete dün olduğu gibi bugün de kastedenlerin bulunduğunu bildirdi.

Bakan Özhaseki, şunları kaydetti:

"Bugün milletin iradesi, demokrasi vasıtasıyla iktidara yansıyorsa, bunu cumhuriyete borçluyuz. Bu bakımdan Türkiye, bölge ve dünya ülkelerine insan hakları ve demokrasi alanında büyük örnek teşkil etmektedir. Milli iradenin vasıtası olan cumhuriyetimize dün olduğu gibi bugün de kastedenler bulunmaktadır. 15 Temmuz'da yaşadığımız hain kalkışma da hiç şüphe yok ki milli iradeyi yani cumhuriyeti hedef almıştı.

Aziz milletimizi, bayrağımızı, vatanımızı, devletimizi ve cumhuriyetimizi dün olduğu gibi bugün de korumaya devam edeceğiz. Şühedanın kanlarıyla bıraktığı bu devlet, kıyamete kadar var olacaktır. Bu vesileyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, bizlere bu vatanı armağan eden tüm şüheda ve gazilerimizi rahmetle yad ediyorum."

Yorumlar