Bakan Koca: İstanbul'da koronavirüs kontrol altında

Sağlık Bakanı Koca, İstanbul'da koronavirüs salgınıyla mücadelede büyük başarı elde edildiğini belirterek, salgının kontrol altına alındığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da koronavirüs kontrol altında

Avrupa ve ABD'deki büyük şehirlerin hiçbirinde görülmeyen geniş aile ile yaşama kültürüne sahip olan 20 milyon nüfusa sahip İstanbul, Türkiye'de koronavirüs vakalarının en fazla görüldüğü şehirdi.

Ancak alınan yoğun önlemler ve titiz çalışma faydasını verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, ''İstanbul, dünyada salgının görüldüğü kentlerden çok farklı özelliklere sahip. 20 Milyon. Yoğun bir yerleşim yapısı var. Birkaç kuşak iç içe yaşıyor. Buna rağmen, 5. haftada, vakaların %60’ının görüldüğü İstanbul’u kontrol altına aldık. Bu, 83 milyon için büyük önem taşıyor.'' ifadelerini kullandı.

ADANA'NIN YATAK İHTİYACI KONUSUNDA AÇIKLAMA

Bakan Koca, Adana'da yatak ihtiyacı olup olmadığı yönündeki tartışmalara da açıklık getirerek, "Türkiye’deki yatak oranı 10 binde 28. Adana’da 32. Türkiye ortalamasının üzerinde. Yoğun bakım yatağında oran ne? Türkiye’de 100 bin kişiye düşen yoğun bakım yatak sayısı 49 iken, Adana’da 63. Adana, avantajlı. Konu gündeme taşınırken bu açık bilgiler maalesef ihmal edilmiştir." dedi.

Yorumlar