Bakan Kaya'dan huzurevi ziyareti

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: - "Yaşlı yaşamevlerimiz, 3-5 yaşlımızın bir arada kaldığı, aynı kendi evlerinde gibi vakit geçirebildikleri, içinde yardımcı elemanların da olduğu bir yer, huzurlu bir ortam. Huzurevleri yerine, bu yaşlı yaşamevleri modelini de yaygınlaştırıyoruz. Daha özel bakılıyorlar burada. 30 yaşlı yaşamevimiz var. Buralarda 120 büyüğümüze hizmet veriyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Kaya'dan huzurevi ziyareti

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla yaşlı yaşamevi ve huzurevi ziyaretlerinde bulundu.

Kaya, ilk olarak Yenimahalle ilçesindeki bir yaşlı evini, çocuk evlerinde kalan 10 çocukla birlikte ziyaret etti. Yaşamevi sakinlerinin elini öpen ve onlarla sohbet eden Kaya, çocuklardan büyükleri bol bol ziyaret etmelerini, onlara kitap okumalarını istedi.

Yaşlı yaşamevlerinin yeni bir model olduğunu ifade eden Kaya, "Yaşlı yaşamevlerimiz, 3-5 yaşlımızın bir arada kaldığı, aynı kendi evlerinde gibi vakit geçirebildikleri, içinde yardımcı elemanların da olduğu bir yer, huzurlu bir ortam. Huzurevleri yerine bu yaşlı yaşamevleri modelini de yaygınlaştırıyoruz. Daha özel bakılıyorlar burada. 30 yaşlı yaşamevimiz var. Buralarda 120 büyüğümüze hizmet veriyoruz. Büyüklerimiz bizim başımızın tacı. Onlardan çok şey öğreniyoruz." dedi.

- Naile teyzenin isteği

Yaşlı yaşam evinde kalan Naile Eser de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ailemden kalma arazilerimi okul ve öğrenci yurtları için harcadım. Bütün olanaklarımı bağışladım. Sincan'da bir evim var. Sizden yardım istiyorum, ihtiyarladım artık kendi başıma yapamıyorum bazı şeyleri. Sizden Sağlık Bakanlığıyla irtibat kurarak evimin olduğu yerin ya göz kliniği ya da sağlık ocağı olmasını istiyorum. Ölüm var. Sizin de yardımlarınızla bu hayrın da bir an önce yapılmasını istiyorum." diye konuştu.

Bakan Kaya da konuyla ilgileneceğini dile getirdi.

Daha sonra çocuklarla birlikte Ümitköy Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret eden Kaya, burada da yaşlılara sohbet etti, çiçek ve hediye sundu.

Yorumlar