Bakan Kaya'dan Hüseyin Kurt'a "geçmiş olsun" telefonu

- Rotterdam'da Hollanda polisinin kullandığı ağır şiddet sonucu başından copla yaralanan ve polis köpeği tarafından ısırılan Kurt'u arayan Bakan Kaya, sağlık durumu hakkında bilgi aldı - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: - "Siz bizim kardeşimizsiniz ve bu milletin öz evlatlarısınız"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Kaya'dan Hüseyin Kurt'a "geçmiş olsun" telefonu

ROTTERDAM (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 11 Mart akşamı kendisine destek vermek amacıyla Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu önünde toplanan Türk vatandaşlarının arasında bulunan ve Hollanda polisinin copla ağır bir şekilde şiddet uyguladığı, polis köpeği tarafından bacağından ısırılan Hüseyin Kurt'u telefonla arayarak "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Hastaneden taburcu edildikten sonra evinde istirahat eden Kurt'u arayan Kaya, sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

"Siz bizim kardeşimizsiniz ve bu milletin öz evlatlarısınız." diyen Kaya, Türkiye'de gerçekleşen ne kadar güzel iş varsa bunda yurt dışında yaşayan vatandaşların da payı olduğunu söyledi.

Hollanda'daki Türk vatandaşlarının hem bu ülke hem de Türkiye için değer ürettiğini vurgulayan Kaya, "O gece de oradaydınız. Ben sesinizi duyuyordum, yanınıza gelemedim ama sizlerin oradaki varlığı bana manevi destek oldu. Allah sizden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Daha güzel günlerde bir arada görüşme dileğinde bulunan Kaya, her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olacağını ifade etti.

Onlarla gurur duyduğunu anlatan Kaya, "Ben inanıyorum ki Avrupa'daki Türk kardeşlerimiz bu yapılan insanlık ve hukuk dışı muameleye 16 Nisan'da en güzel cevabı verecektir." değerlendirmesini yaptı.

- "Bizim amacımız size destek vermekti"

Hüseyin Kurt ise Bakan Kaya'ya, kendisini arayıp görüşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sağlık durumunun iyi olduğunu aktaran Kurt, "Bizim amacımız size destek vermekti. Siz sağ salim Türkiye'ye vardığınız için sevindik." diye konuştu.

Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğuna geçmesine müsaade edilmeyen Bakan Kaya'nın önce korumaları gözaltına alınmıştı. Kaya'yı aracından çıkarmaya çalışan polis, vinçli çekici getirip aracı zorla çekme girişiminde bulunmuştu. Aracın kilidini açmak zorunda kalan Kaya, başka bir araçla polis eskortuyla Almanya'ya götürülmüş, bu ülkeden de Türkiye'ye dönmüştü.

Hollanda güvenlik güçleri, Kaya'ya destek vermek için Rotterdam Başkonsolosluğu önünde toplanan binlerce Türk vatandaşını dağıtmak için polis köpekleri ve atlı polisleri kullanarak sert şekilde müdahale etmişti.

Yorumlar