Bakan Karaismailoğlu'ndan minibüsçülere ziyaret

Bakan Karaismailoğlu İstanbul'da Gültepe Minibüsçüler Derneği'ni ziyaret etti: "Bin tane daha minibüsün dönüşümü konusunda çalışmamız var. Belirli bir süre içerisinde dönüşümü yapmak için çalışmalarımız devam ediyor"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Karaismailoğlu'ndan minibüsçülere ziyaret

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'un Kağıthane ilçesindeki Gültepe Minibüsçüler Derneği'ni ziyaret etti.

Karaismailoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, İstanbul'da çok dinamik bir hayatın olduğunu belirterek, kentte yerel yönetimlerin özellikle olmazsa olmaz yapması gereken işin kaliteli, güvenli ve ekonomik bir toplu taşıma sistemi kurmak, bunu işletmek ve geliştirmek olduğunu ifade etti.

20 yıl önceki İstanbul'la bugünkü İstanbul'un aynı olmadığının altını çizen Karaismailoğlu, "İstanbul'un sınırları çok değişti. Bu her gün daha da değişiyor. Bir de talepler de değişiyor. Bu talepler karşısında da hem sektörün kendini yenilemesi hem de devletin kurumlarının bu yenileşmenin önünü de açması gerekiyor. O yüzden hem devletin hem yerel yönetimlerin hem de sizlerin büyük görevleri var burada. Buradaki ortak nokta vatandaşa, millete hizmettir. O hizmeti de kaliteli, güvenli ve ekonomik bir şekilde sağlamaktır." değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul gibi büyük metropollerde toplu taşımanın olmazsa olmaz olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Toplu taşıma, hayatın bir parçası olmak zorundadır. Yoksa başka türlü bu sistemin içerisinden çıkılamaz. Bunun içerisinde minibüsün de çok önemli bir yeri vardır, taksinin de çok önemli bir yeri vardır. Aynı şekilde metronun da otobüslerin de çok önemli bir yeri vardır. Tabii bunları entegre etmek lazım. Birbirine bağlamak lazım ve birbiriyle bağlantılı bu sistemi çalıştırmak lazım. O yüzden burada hakikaten liyakatli kadrolarla böyle dinamik bir yapı oluşturup o dinamik yapıyı da yönetmek lazım. Burada tabii istişare çok önemli. Özellikle sektörle, sektör temsilcileriyle, esnafla sürekli istişare halinde olmak lazım."

- "BİN MİNİBÜSÜN DAHA DÖNÜŞÜMÜ KONUSUNDA ÇALIŞMAMIZ VAR"

Karaismailoğlu, sektörle, sektör temsilcileriyle, esnafla sürekli istişare halinde olmak gerektiğine işaret ederek, "Bizim yönetimimiz zamanında biz sürekli her gün minibüsçüsüyle, taksicisiyle her gün toplantı yapıp talepleri alıyorduk. O talepler doğrultusunda işlerimizi yoluna koymaya çalışıyorduk." diye konuştu.

Ziyaret esnasında minibüs şoförleri ve esnafının sorularını yanıtlayan Bakan Karaismailoğlu, minibüslerin taksiye dönüşümüne ilişkin bir soruya karşılık, "Bin tane daha minibüsün dönüşümü konusunda çalışmamız var. Belirli bir süre içerisinde dönüşümü yapmak için çalışmalarımız devam ediyor." açıklamasında bulundu.

Bakan Karaismailoğlu görüşmenin ardından, dernekte bulunan bir minibüsü kullandı.

Yorumlar