Bakan Kacır'dan tarih yolculuğun önemine vurgu

Bakan Kacır, Türkiye'nin ilk astronotunun yapacağı çalışmaların önemine vurgu yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Kacır'dan tarih yolculuğun önemine vurgu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nda gerçekleştireceği 13 farklı bilimsel deneyin dünya bilimsel literatürüne büyük katkıda bulunacağını ifade etti. Kacır, Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu için ABD'nin Florida eyaletinde bulunuyor ve Space X'in sosyal medya platformu X'teki canlı yayında soruları yanıtladı.

Bakan Kacır, Türkiye'nin ilk insanlı uzay yolculuğunun ülke tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu ve Türk gençleri için ilham kaynağı olacağını dile getirdi. Türkiye'nin uzay teknolojisi konusunda deneyimli olduğunu, kendi uydularını ve roketlerini geliştirdiğini ve ürettiğini belirtti.

BİLİMSEL ÇALIŞMALARIN ÖNEMİ VE BEKLENTİLER

Alper Gezeravcı'nın 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda gerçekleştireceği deneyler hakkında bilgi veren Kacır, bu deneylerin biyoloji, genetik ve malzeme bilimi gibi alanlarda yenilikçi ve inovatif olacağını söyledi. Kacır, bu bilimsel çalışmaların sonuçlarını sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti.

Kacır, Türkiye'nin Milli Uzay Programı üzerinde çalıştıklarını ve gelecek 10 yıl için uzay teknolojilerinde iddialı hedefler koyduklarını açıkladı. İnsanlı ve insansız uzay misyonları planladıklarını, Ay'a ulaşmayı ve yörünge altı uçuşlar için Türk astronotları göndermeyi amaçladıklarını belirtti. Önümüzdeki yıllarda gerçekleştirilecek birçok insanlı uçuş ve bu tarihi misyona katkıda bulunan tüm ortaklara teşekkür ettiğini ifade etti.

Yorumlar