Bakan Gül açıkladı, noterlerde kredi kartı ile ödeme dönemi

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, noter ödemelerinin kredi kartı ile yapılmasına ilişkin yapılan düzenlemenin ardından 3 Şubat 2020 tarihinden sonra ödemelerin kredi kartı ile alınmaya başlayacağını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Noterlerde kredi kartı ile ödeme tarihi belli oldu

Özellikle ikinci el araç alım satımlarında noterlerdeki olası dolandırıcılık olaylarını engellemek için devreye sokulacak olan 'güvenli ödeme sistemi' hizmete giriyor.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, tarafından yapılan açıklama ile duyururlan düzenleme ile noterlik işlemlerinde güvenli ödeme sisteminin devreye sokulması hedefleniyor. Konuyla ilgili olarak konuşan Gül, "'Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi' ve 'Noter Ücretlerinin Kredi Kartı ile Ödenmesi' olarak ifade ettiğimiz bu uygulamalara 3 Şubat 2020 tarihinden itibaren tüm noterliklerde aynı anda başlayacağız" ifadelerini kullandı.

KREDİ KARTI YA DA BANKA KARTIYLA ÖDENEBİLECEK

Bakan Gül'ün yaptığı açıklamada verilen tarihe göre, 3 Şubat 2020'de uygulamaya geçilecek sistem sayesinde emanet hesabına alınan para, noterlik işleminin tamamlanmasının ardından satışı yapan kişinin hesabına yatırılacak. Bu şekilde dolandırılma durumlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Öte yandan aynı tarihten itibaren noter ücretleri kredi kartı ya da banka kartıyla ödenebilmesi için yeni bir uygulama daha hizmete girecek.

RİSKLER ORTADAN KALKACAK

Sistem sayesinde satış bedeli, noterde işlem gerçekleştirilmeden satıcının hesabına geçmeyeceğinden, satıcının notere gelmeme veya noterde işlemi gerçekleştirmeme riski ortadan kalkacak. İkinci el araç bedeli bloke edileceği ve satış sonrasında satıcı hesabına geçeceğinden satıcıya olan güven problemi ortadan kalkacak. Tarafların anlaşamaması ve satış işleminin iptali durumunda, alıcı tarafından yatırılan para, kayıt esnasında bildirilen banka hesabına iade edileceğinden risk ortadan kalkacak ve bu yolla yargıya gelen uyuşmazlıklar engellenecek.

Yorumlar