Bakan Gül: ABD'ye girdiği anda iadesini isteyeceğiz

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Barış Pınarı Harekatı'nın ardından yaşanan gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Gül: ABD'ye girdiği anda iadesini isteyeceğiz

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu tarafından Suriye'nin kuzeyinde başlatılan operasyon hakkında önemli açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, terör örgütü ele başı Mazlum Kobani'nin ABD'ye girdiği anda iadesinin isteneceğini söyledi.

Barış Pınarı Harekatı'nın Kürtlere değil terör örgütlerine yönelik yapıldığını söyleyen Gül, terör örgütünün daha operasyonun ilk gününde Hristiyan köyüne PKK-YPG saldırarak saldırının Türkiye tarafından yapıldığına yönelik algı oluşturmaya çalıştığını söyledi.

32 YPG'Lİ TUTUKLANDI

Operasyon sırasında yakalanan 49 YPG/PKK'lı teröristin Türk yargısı önüne çıkartıldığını kaydeden Gül, bunlardan 32'sinin tutuklandığını söyledi. Gül, 1163 DEAŞ'lı teröristin ise Türkiye'de mahkum olduğunu söyledi.

İADESİ İSTENECEK

Terör örgütü YPG/PYD elebaşı Mazlum Kobani'nin ABD'ye gideceği iddialarına yönelik açıklama yapan Abdülhamit Gül, Kobani'nin ABD'ye girer girmez iadesinin isteneceğini söyledi.

Abdülhamit Gül şu ifadeleri kullandı;

"Bu kişinin ABD'ye girmesi halinde hakkında kırmızı bülten olduğu için bu kişinin tutuklanıp Türkiye'ye iade edilmesi gerekmektedir. Bu kırmızı bülten 196 ülkede geçerlidir. Kırmızı bülten dün ABD'ye bir kez daha iletildi. ABD ile aramızda suçluların iade anlaşması olduğu için bu terör elebaşının iadesi gerekiyor. Türkiye olarak bu hakkımızı tekrar hatırlattık. ABD'ye girdiği anda derhal bir yazışma yapılacak. Dışişleri Bakanlığı üzerinden ABD'ye tekrar hatırlatma yapıldı."

Yorumlar