Bakan Eroğlu Belarus'un Ankara Büyükelçisi Savinykh'i kabul etti

- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Türkiye ile Belarus arasında iş birliği potansiyeli çok yüksek ve bunu mutlaka değerlendirmemiz gerekiyor diye düşünüyorum" - "Belarus'un nüfusu yaklaşık 10 milyon. Ekim ayında her Belaruslu için birer fidanı toprakla buluşturacağız"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eroğlu Belarus'un Ankara Büyükelçisi Savinykh'i kabul etti

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye ile Belarus arasında iş birliği potansiyeli çok yüksek ve bunu mutlaka değerlendirmemiz gerekiyor diye düşünüyorum." dedi.

Eroğlu, Belarus'un Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh ve beraberindeki heyet ile Bakanlıktaki toplantı salonunda bir araya geldi.

Belarus'un iş birliğini geliştirmek istedikleri bir ülke olduğunu belirten Bakan Eroğlu, Belarus ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a refakat ettiğini anımsattı.

Eroğlu, Belarus'ta iş adamlarıyla toplantı yapıldığına değinerek, "Orada şunu gördüm. Türkiye ile Belarus arasında iş birliği potansiyeli çok yüksek ve bunu mutlaka değerlendirmemiz gerekiyor diye düşünüyorum." ifadesini kullandı.

22 Temmuz'da Belarus'a gitmeyi planladıklarını ifade eden Veysel Eroğlu, orada bazı resmi görüşmeler yapmak istediklerini belirtti.

- "Her Belaruslu için bir fidanı toprakla buluşturacağız"

Bakan Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı hakkında bilgi vererek, Türkiye'nin en büyük yatırımcı bakanlıklarından birisi olduklarını aktardı.

AK Parti hükümeti döneminde orman alanlarını 1,5 milyon hektar artırdıklarına dikkati çeken Eroğlu, şunları kaydetti:

"Şu anda ağaçlandırmada çok ileri noktadayız. 3 milyar 750 milyon fidan toprakla buluştu. 2023 yılına kadar dünyadaki her insan için birer fidanı toprakla buluşturmuş olacağız. Bu yıl Belarus'a öncelik veriyoruz. Belarus'un nüfusu yaklaşık 10 milyon. Ekim ayında her Belaruslu için birer fidanı toprakla buluşturacağız."

Belarus'un Ankara Büyükelçisi Savinykh de bu toplantıya önem verdiklerini dile getirdi.

Programla beraber hem Belarus hem de Türkiye'nin sınai ve ekonomik anlamda gelişime katkıda bulunmak istediklerini aktaran Andrei Savinykh, "Türkiye'nin devam etmekte olan 2023 sınai gelişim planlarına katkıda bulunmak için biz de çaba sarf etmek istiyoruz." diye konuştu.

Yorumlar