Bakan Çavuşoğlu'ndan S-400 açıklaması

ABD ile krize neden olan S-400 tartışması ile ilgili soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "S-400 bitmiş bir anlaşma, artık teslim süresi konuşuluyor" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Çavuşoğlu'ndan S-400 açıklaması

Canlı yayın programına konuk olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, son zamanların en çok tartışılan konularından olan S-400 hava savunma sistemi hakkında soruları yanıtladı.

S-400 hava savunma sisteminin bitmiş bir anlaşma, olduğunu ve artık teslim süresinin konuşulduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "S-400 savunma sistemidir, saldırı sistemi değil. Acil bir durum olduğu zaman devreye girecek. Durup dururken S-400'ler neden devreye girsin bir defa maliyeti çok yüksek. Türkiye'nin hava savunma sistemine ihtiyacı var. Ancak NATO ülkelerinden rica ediyoruz. NATO'nun bu konudaki kapasitesi belli. S-400'ler acil durumda kullanılacak bir sistem. Teslim tarihi temmuzun ortalarına doğru konuşuldu. Tarihini buradaki arkadaşlarımız ve Rusya'daki ilgili kişiler birlikte karar verecek."

"SURİYE'DEKİ SALDIRILARIN BİTMESİ GEREKİYOR" 

"Türkiye ile Rusya arasında olan güven, Cumhurbaşkanımız ve Putin arasında görüşüldü. Suriye'deki saldırıların bitmesi gerekiyor. Rusya'nın kendi güvenlik endişeleri var ama bunların hepsi görüşülüyor. İdlib kritik bir konu. Siyasi ve insani açıdan kritik. Terörle mücadele dahil bütün konuları ele almazsak Suriye'nin toprak bütünlüğü bakımından zafiyete düşmüş oluruz."

Yorumlar