Bakan Bak, AA Editör Masası'na konuk oldu (1)

- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: "(UEFA Şampiyonlar Ligi) Beşiktaş'ın bu performansı herkesi gururlandırıyor" "İyi bir kura olursa (finale) gideriz. Gidebileceğimize de inanıyoruz" - "Eski sporculardan teknik olarak da daha fazla faydalanmayı arzu ediyoruz."

Google Haberlere Abone ol
Bakan Bak, AA Editör Masası'na konuk oldu (1)


ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nu birinci bitirmeyi garantileyerek adını 2. tura yazdıran Beşiktaş'ın, bu kulvarda finale kadar gidebileceğine inandığını söyledi.

Bakan Bak, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı, açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ı başarısında dolayı tebrik eden Bak, siyah-beyazlıların taraftarıyla bütünleşip böyle bir başarıya imza attığını belirterek, şunları kaydetti:

"Son maç Leipzig'le. Her galibiyet kulübe de ekonomik bir gelir sağlıyor. Grup maçları tamamlanınca Beşiktaş'ın kiminle eşleşeceği de önemli. Birinci olarak avantaj elde etti. Diğer grupların ikincilerinden biriyle eşleşecek. O kura sonucuna göre netice ortaya çıkacak. Beşiktaş'ın bu performansı herkesi gururlandırıyor. Uzun süredir birlikte oynayan bir takım ve bu bir avantaj. Beşiktaş'ın daha iyi yerlere gidebileceğine inanıyorum. Oyunu domine edebiliyorlar ve kaliteli oyuncular var. İyi bir hava yakaladılar. Her başarıları, Türk milletini, Beşiktaş taraftarını sevindiriyor. Bu müsabakalarda herkes Beşiktaşlı oluyor. Böyle bir başarı Türk futbolu için önemli bir adım."

Futbolda her sonucun olduğunu geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda Paris Saint Germain-Barcelona eşleşmesinde gördüklerini vurgulayan Bak, Beşiktaş'ın final şansıyla ilgiliyse "İyi bir kura olursa (finale) gideriz. Gidebileceğimize de inanıyoruz. Beşiktaş'ın kadro yapısı uyumlu. Takımların bu seviyedeki tecrübesi de ortada. Beşiktaş, tecrübesiyle daha üst noktalara gidebilecek bir ekip olarak önümüze çıkıyor. Uyumlu bir yapıları var. Onlarla gurur duyuyoruz." diye konuştu.


- "Eski sporculardan daha fazla faydalanmayı arzu ediyoruz"


Gençlik ve Spor Bakanı Bak, aktif sporculuk hayatında başarılı olan isimlerden daha fazla faydalanmak istediklerini dile getirdi.

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'nu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını anlatan Bak, sözlerine şöyle devam etti:

"Ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Kendisini tedavisinin başından sonuna kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın devreye de girmesiyle yakından takip ettik. Çok önemli bir sporcuydu. Dünya futbolunda Pele, Ronaldo, Messi varsa halterde de Naim Süleymanoğlu var. Time dergisine kapak olmuş, 46 dünya rekoru kırmış, 3 olimpiyat, 7 dünya, 6 Avrupa şampiyonluğu kazanmış bir sporcu. Kırılamaz rekorlara sahip bir sporcuyu kaybettik. Bulgaristan'da zulüm gören Türkler için de bir semboldü. Getirilişi, ayrı bir hikaye. Müthiş bir sporcuydu. Kendisini kaybetmek gerçekten çok üzücü. Cenazesinde çok güzel bir tablo vardı. Rakibinin cenazesine gelerek tabutunu öpmesi, saygısını göstermesi, mezarına kadar gelmesi güzel bir tabloydu. Bir efsaneyi çok erken yaşta kaybettik. Türk halkının kalbine girmiş, milli bir kahramandı. İsmet Iraz da Türk tekvandosunun duayeniydi. Pek çok sporcu yetiştirdi. Türk tekvandosunun buralara gelmesinde önemli rol oynadı. Naim Süleymanoğlu'yla da Türk halteri bir sıçrama yaptı. Naim Süleymanoğlu kırılamaz rekorları, büyük başarıları arkasında bırakarak aramızdan ayrıldı. Mekanı cennet olsun."

Spor bırakan isimlerin federasyonlarda ve devlette görev yaptığını da aktaran Bak, "Hidayet Türkoğlu, federasyon başkanı. Güreşte Hamza Yerlikaya başkanlık yaptı. Teknik direktör olarak görev yapan eski sporcular var. Naim Süleymanoğlu özel bir sporcuydu. Bu değerleden maksimum seviyede yararlanmak çok önemli. Federasyonlarda görev yapan sporcular da var. Suat Çelen var cimnasitikte. Şimdi federasyon başkanı. Daha fazla faydalanmak bizim için önemli. Devletimiz bu tip sporculara imkan veriyor. Spor müşavirliği kadrosuyla uluslararası arenada derece almış isimler kadro alıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde sporculara sağladığımız kadro imkanı önemli. Eski sporculardan teknik olarak da daha fazla faydalanmayı arzu ediyoruz." ifadelerini kullandı.

(Sürecek)




Yorumlar