Bakan Avcı, TÜROFED Başkanı Ayık ile görüştü

- Kültür ve Turizm Bakanı Avcı: - "Türkiye'ye yönelik saldırılara, içeriden ve dışarıdan bütün engelleme çabalarına rağmen turizm alanında göstergelerin olumluya doğru seyretmeye başladığını onlar da vurguladılar. Buna memnun oldum" - TÜROFED Başkanı Ayık: - "Bakan Avcı'ya sektörün desteklenmesi konusunda taleplerimizi ilettik"

Google Haberlere Abone ol
Bakan Avcı, TÜROFED Başkanı Ayık ile görüştü

İSTANBUL (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'ye yönelik saldırılara, içeriden ve dışarıdan bütün engelleme çabalarına rağmen turizm alanında göstergelerin olumluya doğru seyretmeye başladığını belirtti.

Avcı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ile Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yaptığı görüşmenin ardından değerlendirmelerde bulundu.

Sektör temsilcileriyle sık sık bir araya gelme konusunda daha önce mutabık kaldıklarını anlatan Avcı, sektörle münasebetlerin, düzenli toplantılar ve ortak çalışma gruplarıyla istişareye dayalı yürüyeceğini anlattı.

Bu tür toplantıları sektördeki benzer kuruluşlarla da yaptıklarını hatırlatan Nabi Avcı, TÜROFED Başkanı Ayık ile bugüne kadar yaptıklarını gözden geçirdiklerini aktardı.

Avcı, sektör temsilcileriyle bir araya gelmeye devam edeceklerini vurgulayarak, "Güzel haberler verdiler her şeye rağmen. Türkiye'ye yönelik saldırılara, içeriden ve dışarıdan bütün engelleme çabalarına rağmen turizm alanında göstergelerin olumluya doğru seyretmeye başladığını onlar da vurguladı. Buna memnun oldum. Bunları daha da ileriye taşıyacağız." dedi.

- "Eylem planlarımız hakkında görüş alışverişinde bulunduk"

TÜROFED Başkanı Osman Ayık ise Bakan Avcı ile darbe girişimi öncesi ve sonrasını değerlendirdiklerini söyledi.

Ayık, peş peşe yaşanan terör olaylarının Türkiye'ye yönelik kaynak pazarlarda bazı sıkıntılara neden olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:

"Darbe girişiminin hemen öncesinde rakamlar ve istatistiki veriler geçmiş yılların seviyesine doğru yaklaşmaya başlamıştı. Maalesef darbenin hemen akabinde dünya kamuoyunda ve özellikle de Avrupa'da bizler hak etmediğimiz bir şekilde yer aldık. Halkımızın gösterdiği demokrasi mücadelesine olumlu destek beklerken oralardan olumsuz haberler çıkmasının neticesinde ciddi bir iptal furyası oldu. Bu durumu Bakan Avcı ile değerlendirdik ve eylem planlarımız hakkında görüş alışverişinde bulunduk."

Osman Ayık, uzun yıllardır iş yaptıkları Avrupalı tur operatörlerinden önemli destekler aldıklarına dikkati çekerek, gelecek günlerde bu mecralarla birebir görüşmelerin devam edeceğini kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya sektörün desteklenmesi konusunda taleplerini ilettiklerini dile getiren Ayık, yurt dışına dönük özel görüşmelerin yapılacağını ifade etti. Ayık, zor bir dönemden geçmelerine rağmen bakanlıkla yürütecekleri çalışmalarla bu süreci atlatacaklarını aktardı.

Yorumlar