Bakan Arslan'dan bilet fiyatları açıklaması

'Döviz kurlarında yaşana spekülatif artışın uçak ve tren biletlerine yansıması olacak mı?' şeklindeki soruyu cevaplayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Bizim şu an gerek havacılıkta gerek demiryollarında biletlerle ilgili herhangi bir ücret artışı yapmamız söz konusu değil." şeklinde cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Arslan'dan bilet fiyatları açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Döviz kurlarının uçak ve tren biletlerine bir yansıması olacak mı?” sorusuna,

“Bizim şu an gerek havacılıkta gerek demiryollarında biletlerle ilgili herhangi bir ücret artışı yapmamız söz konusu değil.Özellikle uçak biletleriyle ilgili havalimanı gelirlerimizin çoğu dövize endeksli, dolayısıyla masraflarımız da dövize endeksli olduğu için orada bir denge var, orada bir sıkıntı yok. Ama herkes de biliyor ki spekülatif ve geçici bir şişirme bu” diye cevap verdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan

Hiçbir zaman günübirlik veya bir aylık verilerle hareket etmediklerini dile getiren Bakan Arslan,”Uzun soluklu veriler ortalamasıyla hareket ediyoruz. Dolayısıyla bu anlamda herhangi bir işlem yapmamız söz konusu değil. Hakeza tren biletlerinde de aynı şekilde herhangi bir artış yapmamız söz konusu değil. Böyle bir beklenti içerisine kimse girmesin.”dedi.

Yorumlar