Bakan Akar'dan ABD'ye F-35 resti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, F-35'lerin ABD'den alınmaması durumunda başka arayışlara girmek zorunda kalınacağının bilinmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Akar'dan ABD'ye F-35 resti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin F-35 savaş uçaklarını alamaması halinde başka arayışlara gireceğini söyledi. ABD'nin S-400'leri bahane ederek F-35'leri vermemesinin ardından Türkiye yeni arayışlara girmişti. F-35 müdaili olmasada Su-57 ve Su-35 savaş uçaklarının isimleri alınması planlanan uçaklar arasında geçmişti. Ancak, Rusya ilk etapta Türkiye'ye Su-57'leri vermeye sıcak bakmıyor. Su-35'ler ise şuan için Türkiye'nin ihtiyacını karşılamıyor. Türkiye, düşük radar izi bırakan 5. nesil savaş uçağı edinmek istiyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, El Cezire kanalında katıldığı "Talk to Al Jazeera" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

Türkiye ile ABD arasındaki F-35 projesi konusuna ilişkin değerlendirilmesinin sorulması üzerine konuşan Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington ziyaretinde ABD Devlet Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmede F-35 konusunun gündeme geldiğini söyledi. Türkiye'nin F-35 programı ortaklarından olması sebebiyle üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirdiğini kaydeden Akar, Türkiye'nin sorumluluklarını yerine getirdiği gibi ABD ve program ortaklarının da sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Akar, "Biz de ABD başta olmak üzere ortaklarımızdan bizim bu sorumluluklarımızı yerine getirirken gösterdiğimiz bu hassasiyeti bize karşı da aynı şekilde göstermelerini beklemek hakkımız. Bizim de beklentimiz budur" açıklamasında bulundu.

AKAR'DAN F-35 RESTİ! SU-35'İ İŞARET ETTİ

Türkiye'nin daha önceden ABD'den Patriot hava savunma sistemi almak için görüşmeler yürüttüğünü ancak bu alımın mümkün olmaması durumunda Rus hava savunma sistemi S-400'ü aldıklarını anımsatan Bakan Akar, "Herhangi bir şekilde F-35 de alınamazsa, bu bizim silahlı kuvvetlerimizin ihtiyacı. F-35'ler ülkemizin savunması ve güvenliği için önemli bir araç, silah. Bunu almak mümkün olmadığı taktirde tabii ki doğal olarak bizim de başka arayışlara girmek zorunda kalacağımızın herkes tarafından bilinmesi lazım" açıklamasında bulundu.

Yorumlar