Bakan Akar ve kuvvet komutanları Libya'ya gitti

Milli Savunma Bakanı Akar ve kuvvet komutanları Libya'ya gitti.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Akar ve kuvvet komutanları Libya'ya gitti

Türkiye'nin Libya'da asker bulundurmasını öngören tezkerenin kabul edilmesinden sonra önemli bir gelişme daha yaşandı. 

Milli Savunma Bakanı Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ve kuvvet komutanları ile Libya’ya gitti.

Öte yandan Libya'da taraflar arasında yeniden tansiyon yükseldi.

Hafter yeniden saldırı için harekete geçerken, Libya meşru hükümeti ise saldırıların karşılıksız kalmayacağını açıkladı.

Bir diğer gelişme ise dün Libya'da taraflar arasında esir takasının yaşanması oldu.

HAFTER TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETTİ

Ziyaret öncesinde Türkiye'yi tehdit eden darbeci Hafter, Türk askerinin ülkedeki varlığı yüzünden barış olmayacağını iddia ederek, "Tüm kuvvetlerimizi Libya'daki Türk kuvvetlerine karşı savaşa hazır olmaya çağırıyorum" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Libya'da meşru Trablus hükümetine destek vermek için bu ülkede bulundurulan Türk askerlerinin görev süresini 18 ay daha uzatırken Bingazi merkezli gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter, Türkiye'ye yönelik hadsiz açıklamalarda bulundu.

Libya'nın 69'uncu bağımsızlık günü törenlerinde yaptığı konuşmada Hafter, Türk askeri ülkede var oldukça barış olmayacağını iddia ederek, "Tüm kuvvetlerimizi Libya'daki Türk kuvvetlerine karşı savaşa hazır olmaya çağırıyorum" dedi.

Trablus'taki Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin Savunma Bakanı Salah en-Nemruş ise 4 Nisan 2019'un bir daha yaşanmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Hafter, Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan 2019'da saldırı emri vermiş ve 14 ay süren saldırılarda ülkeyi şiddet sarmalına sürüklemişti.

Foto Galeri:

 

Detaylar Geliyor...

Yorumlar